news

We are looking for a Dutch-speaking medior researcher/advisor (m/f/x)

9 February, 2023

 

(this vacancy is in Dutch)

 

 

Als onderzoeker/adviseur bij DRIFT ontwikkel je kennis voor een duurzamere en rechtvaardige samenleving, en ga je die nieuwe inzichten ook meteen in de praktijk toepassen. Wanneer je aan het eind van de dag je laptop dichtklapt, heb je samen met bevlogen collega’s gewerkt aan relevante onderwerpen, zoals de energietransitie en een circulaire economie. 
 

Duur van contract: Eén jaar (met intentie tot verlenging)
Voltijd/deeltijd 1 FTE (voltijd)
Salaris 2960-3839 euro
Vanaf: In overleg
Deadline: Geen deadline vastgesteld

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Werken bij DRIFT

DRIFT is een toonaangevend onderzoeksinstituut in de transitie-wetenschap. Bij haar oprichting in 2004 was ze een van de eerste organisaties ter wereld gericht op transities naar een rechtvaardige en duurzame samenleving. Daar zetten we ons nog steeds voor in – nu als sociale onderneming met 30+ DRIFTers met zeer verschillende achtergronden. Zij vertellen overal in Nederland en daarbuiten hun transitie-verhaal. Bij DRIFT bouwen we continu aan onderzoek, onderwijs, advies en activisme voor fundamentele verandering. DRIFT opereert als BV onder de koepel van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

 

Dit ga je doen

DRIFT zoekt een nieuwe medior onderzoeker-adviseur, vooral voor advies en training. We hechten erg aan kruisbestuiving tussen onderzoek, advies en educatie, dus zul je ook meedoen aan onderzoeks- en/of gemengde projecten. De basis voor het werk is transitiemanagement, een aanpak die voortbouwt op empirische en theoretische inzichten uit transitiestudies en een heel scala aan diensten omvat: van visie- en agendavorming, tot implementatie en evaluatie. Deze diensten leveren we aan o.a. overheden, NGO’s, en bedrijven.

 

Een onderzoeker-adviseur bij DRIFT combineert procesmatige begeleiding met inhoudelijke analyse. Voor het opbouwen van een transitieanalyse en het formuleren van strategische aanbevelingen verzamel en analyseer je relevante documentatie, houd je interviews, en genereer je inzichten uit participatieve bijeenkomsten. Uitkomsten verwerk je in publicaties of presentaties. Naast de adviestaken kan je ook werken aan onze onderwijsactiviteiten door het trainen van medewerkers van overheden en bedrijven in het toepassen van transitiemanagement. Ook is er de mogelijkheid tot het bijdragen aan onderzoeksactiviteiten, zoals meerjarige Europese onderzoeksprojecten.

 

Wat je nodig hebt

Je brengt inhoudelijke kennis op een specifiek transitiedomein zoals bijvoorbeeld energie, circulaire economie, klimaatadaptatie, biodiversiteit, het sociale domein of zorg. Daarnaast ben je in staat een nieuw thema snel eigen te maken en complexe vraagstukken te doorgronden. Je bent maatschappelijk betrokken, communicatief vaardig en werkt goed samen in teams en met externen. Daarnaast sta je graag voor een groep en vind je het leuk om participatieve bijeenkomsten met diverse partijen te begeleiden. Je staat open om in opdrachten eerst het perspectief van de ander te begrijpen, maar bent ook niet bang om, samen met het projectteam, conclusies te trekken, stelling te nemen, en tot aanbevelingen te komen. Je vindt het leuk om in meerdere projecten tegelijk te werken en flexibel om te gaan met wijzigende projectomstandigheden.

 

Verder zijn belangrijk:

 • 3-8 jaar werkervaring
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal (CEFR niveau C2) en ook goede beheersing van de Engelse taal (de voertaal op DRIFT, minimaal CEFR B2, geen certificering vereist).
 • Afgeronde M.Sc. (of M.A. of equivalent) opleiding op universitair niveau. Bij DRIFT streven we naar een team van mensen met verschillende disciplinaire achtergronden die interdisciplinair kunnen samenwerken.
 • Je bent een EU-burger (inclusief VK, maar niet alleen EU-ingezetene) of je bent reeds in het bezit van een verblijfs- én werkvergunning.

 

Wat we bieden

Deze functie wordt beloond volgens schaal 10, trede 0-6 van de CAO-NU. Het daadwerkelijke salaris binnen deze schaal is afhankelijk van het aantal jaren werkervaring, en ook van je kennis, ervaring en overige competenties. Bij een fulltime aanstelling komt schaal momenteel overeen met een loon van 2960-3839 Euro.

 

De CAO Nederlandse Universiteiten is, behoudens de salaristabel, niet van toepassing op DRIFT.

DRIFT heeft een eigen, aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket met o.a.:

 • een 40-urige werkweek met flexibele werktijden en riant aantal verlofdagen / ADV (44 dagen op voltijdsbasis bij 40-urige werkweek) en de mogelijkheid deze deels te valuteren;
 • een goede pensioenregeling (ABP) en de mogelijkheid van deelname aan collectieve verzekeringen;
 • een aantal faciliteiten, zoals een sportaccommodatie (tegen gereduceerd tarief), voor- en naschoolse opvang en universiteitsbibliotheek.

 

We bieden ook een gezellige werkomgeving! Aan de lunchtafel gaat het over van alles en nog wat, en als je even stoom af wilt blazen, kun je altijd proberen de high score van onze flipperkast te verbeteren. Ook organiseren we geregeld (kennis)activiteiten, etentjes en borrels. DRIFT heeft een platte organisatiestructuur die veel vrijheid biedt, en op werk is er een redelijk losse sfeer.

 

Anoniem solliciteren en inclusiviteit

DRIFT wil een inclusieve werkgever zijn voor iedereen ongeacht gender, seksualiteit, etniciteit, religie of

lichamelijke beperkingen en we willen iedereen die zichzelf met een maatschappelijke gemarginaliseerde groep identificeert aanmoedigen te solliciteren.

 

We willen je dan ook vragen een CV in te leveren zonder:

 • Foto
 • Naam
 • Geslacht
 • Geboortedatum / geboorteplaats
 • De naam en locatie van je middelbare / basisschool

 

Verder mag je CV de gebruikelijke vorm hebben. Ook vragen we je in je brief dit soort informatie niet te geven.  Je kan wel gewoon je eigen emailadres gebruiken om dit te verzenden, want je sollicitatie wordt verwerkt door een medewerker die geen invloed heeft op de selectie. Zodra we jouw sollicitatie hebben ontvangen, laten we je maximaal binnen twee weken weten of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.

 

Sollicitaties

Voor specifieke vragen over de procedure kun je contact opnemen met Maryce Koedood (koedood@drift.eur.nl). Oriënterende gesprekken over de functie zijn niet mogelijk.

 

Stuur je sollicitatie per e-mail naar drift@drift.eur.nl en vermeld duidelijk ‘sollicitatie medior adviseur’ in het onderwerp van de email. Je sollicitatie bestaat uit

 • Een volledig CV (geanomiseerd zoals hierboven beschreven)
 • Een motivatiebrief (zonder ondertekening/naam), waarbij we vragen dat je behalve jezelf presenteert, en uitlegt waarom je graag bij ons zou werken, ook duidelijk uitlegt waarom jij bij profiel en vereisten denkt te passen.
 • Je master scriptie of een rapport (naar keuze) dat je hebt geschreven (eerste auteur), ook zonder dat je naam erop staat.