news

Welke Warmte Willen Wij?

18 May, 2018

Wil je meedenken over hoe Amsterdam koploper schone energie kan worden? Sluit je aan bij één van de focusgroepen van onderzoeksproject Amsterdam Bouwt de Coalitie voor een Duurzame Nieuwbouwwijk (ABC).

Op 8 maart 2018 kwam het ABC-rapport online (deze vind je hier) Binnen dit rapport is aandacht gegeven aan de bestaande institutionele barrières die de overstap naar energieneutraliteit bemoeilijken. Met dit rapport is de eerste fase van het ABC-project afgesloten en de tweede fase ingeluid. In het tweede deel van het onderzoek vervullen de (toekomstige) bewoners van Amsterdam een sleutelrol, namelijk het meedenken over hoe Amsterdam energie neutraal kan, en zal worden.

Sta je te popelen om je stem te laten horen over hoe de duurzame toekomst van Amsterdam eruit moet zien? Of heb je eigenlijk geen idee welke stappen hiervoor genomen moeten worden? Klik dan hier.

Door de enquête in te vullen geeft je jezelf op om mee te doen aan één van de focusgroepen die door ABC worden georganiseerd. Tijdens deze focusgroepen gaan de deelnemers met een kop thee of koffie met elkaar in gesprek over hoe in Amsterdam de toekomst van aardgasvrij wonen eruit ziet of zou moeten zien. Hierbij is het niet belangrijk hoeveel kennis je al hebt over verduurzaming van huizen. De focusgroepen zijn ook dé plek om zorgen te uiten of informatie in te winnen.

Wil je niet deelnemen aan de focusgroepen maar toch je stem laten horen? Dat kan door:

  • ons feedback te geven over het recentelijke ABC-rapport: formuleer een vraag, kans en angst die bij je naar boven komt tijdens het lezen en reageer of mail naar thijs@02025.nl.
  • door ons te helpen met het vinden van casestudy locaties. Ken je een wijk of appartementencomplex waar men geïnteresseerd is op zeer korte termijn over te stappen naar duurzame energie in coöperatief verband? Laat het ons weten, wij bieden aan om met onze consortiumpartners het initiatief vooruit te helpen.

De informatie verzameld door de focusgroepen en de reacties zullen uiteindelijk worden gebundeld in een rapport dat beschikbaar gemaakt zal worden via de website van 02025. Wil je op de hoogte blijven van de vorderingen van het ABC-project? Ga dan naar de pagina op 02025.nl en klik op ‘ik doe ook mee’!

Mocht je andere vragen of opmerkingen hebben dan kun je altijd e-mailen of bellen naar Thijs.

Hopelijk tot ziens bij de focusgroepen!