news

Vacature: junior en medior onderzoeker-adviseur (vervuld)

12 July, 2019

 
DRIFT zet zich in voor een meer duurzame en rechtvaardige samenleving door middel van onderzoek, advies en educatie. Voor versterking van ons team zijn we op zoek naar twee nieuwe collega’s die zich willen ontwikkelen als onderzoeker-adviseurs. Liggen jouw interesses ook op het vlak van systeemverandering en duurzaamheid? Vind je het leuk om in en met de prakijk maatschappelijke verandering beter te begrijpen en in co-creatie aan transitie te werken? Dan zijn we op zoek naar jou!
 
Deze vacature betreft 2 posities, waarbij het de intentie van DRIFT is om 1 junior onderzoeker-adviseur en 1 medior onderzoeker-adviseur aan te nemen. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 
DRIFT zoekt twee nieuwe onderzoeker-adviseurs om haar advies- en trainingsactiviteiten te versterken. We hechten erg aan kruisbestuiving tussen onderzoek, advies en educatie, dus zul je ook meedoen aan onderzoeksprojecten en/of gemengde projecten.
 
De basis voor het advieswerk is transitiemanagement, een aanpak die voortbouwt op empirische en theoretische inzichten uit transitiestudies en een heel scala aan diensten omvat: van analyse en strategisch advies tot operationele assistentie en evaluatie. Deze diensten leveren we aan overheden, NGO’s. publiek-private organisaties en bedrijven.
 
Junior onderzoeker-adviseur
Als junior onderzoeker-adviseur speel je in diverse projecten een belangrijke rol bij het vergaren en verwerken van informatie, ondersteunen van bijeenkomsten, het opbouwen van een transitieanalyse en het formuleren van strategische aanbevelingen. Hiervoor houd je interviews, organiseer en verwerk je inzichten uit participatieve bijeenkomsten en verzamel je relevante documentatie waaruit je de essentie haalt en verwerkt in publicaties.
 
Op termijn, of meteen als je al wat meer relevante werkervaring hebt, komen hier andere type werkzaamheden bij, ook afhankelijk van je eigen competenties en interesses. Mogelijkheden zijn o.a. het presenteren van en schrijven over opgedane inzichten, (helpen bij het) trainen van medewerkers van overheden en bedrijven in het toepassen van transitiemanagement, opzetten van nieuwe projecten, etc.
 
Medior onderzoeker-adviseur
Op dit niveau verwachten we dat je relevante werkervaring hebt opgedaan en snel meer verantwoordelijkheden kan dragen. Je bent bijvoorbeeld in staat kleinere projecten zelfstandig te structureren en uit te voeren; in grotere projecten kan je inhoudelijk en procesmatig een belangrijke steun van de projectleider zijn. Naast bovengenoemde werkzaamheden voor de junior-positie zijn aanvullende taken bijv. projectplanning, contact met de opdrachtgever, het opzetten van een analytisch kader en het schrijven van (beknopte) rapporten als eerste auteur.
 
Vereisten
Je bent in staat snel je een nieuwe context van een vraagstuk eigen te maken en vraagstukken te doorgronden. Je bent maatschappelijk betrokken, communicatief vaardig en werkt graag samen in teams en met externen. Daarnaast ben je, zeker voor de medior functie, in staat groepen in probleem-analyse en visie-vorming te begeleiden. Je staat open om in opdrachten eerst het perspectief van de ander te begrijpen, maar bent ook niet bang om, samen met het projectteam, conclusies te trekken en tot aanbevelingen te komen. Je vindt het leuk om in meerdere projecten tegelijk te werken en flexibel om te gaan met wijzigende projectomstandigheden.
 
Verder zijn de volgende eigenschappen belangrijk:
 

 • Junior: 1-3 jaar werkervaring sinds je afstuderen (of uitgebreide, relevante werk-/nevenfunctie tijdens studie)
  Medior: 3-8 jaar werkervaring
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal (CEFR niveau C2) en ook uitstekende beheersing van de Engelse taal (de voertaal op DRIFT, minimaal CEFR B2).
 • Afgeronde M.Sc. (of M.A. of equivalent) opleiding op universitair niveau, een achtergrond in exacte, milieu- of technische wetenschappen, of een multidisciplinair programma met significante exacte, milieu of technische component is een pre.
 • Je bent een EU-burger (inclusief VK, maar niet alleen EU-ingezetene) of je bent reeds in het bezit van een verblijfs- én werkvergunning.

 
Arbeidsvoorwaarden
Het daadwerkelijke salaris binnen deze schaal is afhankelijk van je kennis, ervaring en overige competenties en bedraagt bij een fulltime aanstelling:
 

 • Voor de junior functie schaal 7, trede 0-2 (2261 – 2452 bruto per maand) of schaal 8, trede 0-1 (2579-2709 bruto per maand).
 • Voor de medior functie schaal 10,trede 0-6 (2709 – 3514 bruto per maand).

 
De CAO Nederlandse Universiteiten is niet van toepassing op DRIFT. DRIFT heeft een eigen, aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket met o.a.:

 • een 38-urige werkweek met flexibele werktijden en riant aantal verlofdagen / ADV, en de mogelijkheid deze deels te valuteren;
 • een flexibele pensioenregeling (ABP) en de mogelijkheid van deelname aan collectieve verzekeringen;
 • een aantal faciliteiten, zoals een sportaccommodatie, voor- en naschoolse opvang en universiteitsbibliotheek.

 
Sollicitaties
Voor specifieke, verhelderende vragen over de inhoud van de functie kun je je wenden tot Sophie Buchel via buchel@drift.eur.nl. Voor specifieke vragen over de procedure kun je je wenden tot drift@drift.eur.nl.
 
Stuur je sollicitatiebrief met CV uiterlijk 12 augustus per e-mail naar drift@drift.eur.nl en vermeld duidelijk ‘sollicitatie junior adviseur’ of ‘sollicitatie medior adviseur’ in het onderwerp van de email.
 
Je sollicitatie bestaat uit:
 

 • Een volledig CV
 • Een motivatiebrief
 • Je master scriptie of een rapport (naar keuze) dat je hebt geschreven (eerste auteur).

 
Stuur de documenten op als pdf-document als bijlage(n), beginnend met de functie en je achternaam (dus bijv ‘MEDIOR_Janssen_….pdf’
 
De eerste rondes gesprekken worden gehouden op 23 en 27 augustus (met middag 3 september een beperkte reserve mochten kandidaten beide data verhinderd zijn).
 
Werken bij DRIFT
DRIFT is een toonaangevend onderzoeksinstituut binnen het veld van duurzaamheidstransities. Wij ontwikkelen en delen kennis die mensen, steden, sectoren en organisaties in staat stelt zich actief in te zetten voor een duurzame samenleving in de breedste zin van het woord. DRIFT heeft vier kernactiviteiten die elkaar aanvullen, aanscherpen en inspireren: academisch onderzoek, advies, onderwijs en activisme. DRIFT is in 2004 opgericht en opereert onder de koepel van de Erasmus Universiteit Rotterdam.
 
DRIFTers zijn relevant! Wanneer je bij DRIFT werkt, ben je onderdeel van het debat over en de ontwikkeling van een betere, meer duurzame wereld. DRIFT is een unieke organisatie gepositioneerd tussen wetenschap, bedrijfsleven en maatschappij waarin resultaatgerichtheid gecombineerd wordt met geestdrift en bevlogenheid. Je werkt bij DRIFT in een gedreven, ambitieuze groep van dertig mensen met zeer verschillende achtergronden, van milieuwetenschappen tot sociologie, van antropologie tot technische bestuurskunde.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld