news

Vacancy: promovendi for research project Healthy Pregnancy 4 All – Fullfilled

10 November, 2017

In January 2018, the new project Healthy Pregnancy 4 All will start: a research project focused on the interplay between perinatal health and approaches for diminishing heath gaps. To complement the research team, DRIFT and co-initiators Erasmus Medical Centre and Pharos are looking for two motivated promovendi.

Read further in Dutch.

Update: we found ourselves a new colleague. Thanks for your interest!

Perinatale gezondheid en ongelijkheid
Perinatale gezondheid (voor, tijdens en direct na de geboorte) beïnvloedt de ontwikkeling en gezondheid van jonge kinderen en hun gezondheid op volwassen leeftijd. Deze gezondheidssituatie is niet gelijk verdeeld: kinderen van vrouwen in achterstandswijken hebben bijvoorbeeld een bovengemiddeld risico op perinatale sterfte en ziekte.

Daar liggen niet alleen medische, maar ook niet-medische factoren aan ten grondslag die vaak een oorsprong hebben in leefstijl, leef- en woonomstandigheden en psychosociale problematiek. De sociale omgeving speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van het ongeboren kind, de gezondheid bij de geboorte en daarmee in de gezondheid en ontwikkelingskansen op latere leeftijd.

Het project Healthy Pregnancy 4 All (fase 3) is opgezet om een gezonde start bij de geboorte onderdeel te laten worden van de integrale, lokale aanpak van gezondheidsachterstanden door gemeenten. Onderzocht wordt welke transities nodig zijn in professionele en institutionele structuren, cultuur en werkwijzen om integrale zorg rondom de geboorte te realiseren.

Healthy Pregnancy 4 All
Vacature
Voor dit onderzoek zijn wij op zoek naar twee promovendi die het team per 1 januari 2018 kunnen versterken. Ben je geïnteresseerd om deel te nemen aan dit onderzoek? Bekijk de vacature dan op de website van het Erasmus MC.

De sluitingsdatum van de vacature is op 20 november 2017. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 30 november en woensdag 6 december.

Inlichtingen en solliciteren
Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met Adja Waelput, Erasmus MC, programmadirecteur HP4All, telefoon: 06-41665194 of Frank van Steenbergen, senior onderzoeker DRIFT, telefoon: (010) 408 8777.