Opinion

‘Together we move forward’: looking back on the Masterclass Energy Transition

Miranda Scheffer is convinced: together we move forward. We share this conviction. Therefore, we provide two WildCards for the Masterclass ‘Accelerating the Energy Transition‘, to make participation possible for everyone. This year Miranda won one of these WildCards. In this blog she looks back on her experiences.
 
Read further in Dutch.
 
‘In Wierden zijn we met een aantal inwoners ons eigen Zonnepark De Groene Weuste aan het realiseren. Lokaal oranje duurzame energie opwekking is een must om onze doelstellingen te halen en tot een circulaire economie te komen in 2050. Deze uitdaging pak ik graag op – maar ik wil ook laten zien dat iedereen dit kan!
 
Ik ben enorm gemotiveerd om de energietransitie in de versnelling te zetten. Dit moet ook wel, want met alleen denken en praten komen we er niet. Daarom deel ik graag mijn opgedane ervaringen en mijn praktische instelling met zoveel mogelijk mensen. Ook wil ik kritisch naar mijzelf blijven kijken en mijzelf blijven ontwikkelen in deze snel veranderende wereld. Daarom wilde ik heel graag de Masterclass Versnelling van de Energietransitie volgen.
 
Omdat ik dit jaar voor mijzelf ben begonnen en nog niet voldoende geld verdien, was ik enorm blij dat er een WildCard beschikbaar werd gesteld. Ik heb mij dan ook vol enthousiasme ingeschreven – en de WildCard werd mij gegund! Hierdoor heb ik mijn kennis met anderen kunnen delen en vergroten tijdens de masterclass.
 
Wat ik heb geleerd? Onder andere om mijn ideeën op te schrijven, waardoor ik heb ervaren hoe prettig het is om meer gestructureerd mijn duurzame plannen uit te werken met anderen. Ik houd zelf namelijk van chaos, maar anderen niet altijd.
 
In de praktijk blijkt het lastig om echt duurzame projecten van de grond te krijgen, maar tijdens de masterclass werden we elke bijeenkomst op een andere inspirerende plek ontvangen. Zo zijn we bij onder andere Thermobello in Culemborg geweest. Heel inspirerend en motiverend om te zien hoe anderen hun enthousiasme over duurzame projecten met ons hebben gedeeld.
 
De kracht is om een diverse groep mensen bij elkaar te krijgen en te houden. Alleen ga je sneller, samen kom je verder, is mijn motto. Wil je kennis maken en samenwerken met voorlopers, veranderaars en inspirerende duurzame projecten, dan is de masterclass dan ook zeker een aanrader.’
 
Miranda Scheffer is getrouwd, moeder van twee puberzoons, woonachtig in Wierden en enorm gedreven om haar steentje bijdragen aan een Eerlijke Duurzame Samenleving. Kijk op haar website voor meer informatie over Miranda’s werkzaamheden voor en betrokkenheid bij de energietransitie.
 
Ook kans maken op een WildCard voor de Masterclass Versnelling van de Energietransitie? Kijk hier voor meer informatie en meld je snel aan!


Date
November 21, 2017