Serious game: Groene Hart – Strijd om een dalende bodem

 
Some challenges are so complex, that it’s hard to get a grip. This is where serious gaming can help. DRIFT co-developed one such game for the Groene Hart region in Netherlands to show the area’s challenges in a novel way. The game is freely available.
 
(article and game itself are in Dutch)
 

Een spel om het gebied én elkaar te begrijpen

In actieonderzoek Groene Hart Circulair werken onderzoekers samen met ondernemers en beleidsmakers aan deze complexe uitdagingen. Tijdens een bijeenkomst met stakeholders over verschillende rollen die mensen hebben in het gebied, opperde een van de deelnemers om hier een spel van te maken. Zo geschiedde. Annelli Janssen en PJ Beers (beiden DRIFT) en Rens van den Bergh (provincie Zuid-Holland) ontwikkelden samen een serious game. Die helpt je om op vereenvoudigde wijze zo’n complexe gebiedsopgave te begrijpen, elkaars positie beter te snappen én hoe je daar vervolgens samen op kunt voortborduren.
 
Gratis verkrijgbaar
Het spel is gratis verkrijgbaar via deze link. Meer informatie vind je hier. Ook kun je contact opnemen met Annelli Janssen via janssen@drift.eur.nl of met ACCEZ via secretariaat@accez.nl.
 
Gespeeld? Laat het ons weten
We zijn benieuwd hoe en door wie het spel gebruikt wordt. Biedt het de spelers meer inzichten in de opgave en elkaars perspectieven? Hoe was het voor de spelleider? We horen graag je ervaring!
 


Date
July 13, 2021