nieuws

Word jij verantwoordelijk voor de strategie en het succes van DRIFT’s onderwijs?

15 september, 2022

 
Word jij blij van schaken op meerdere borden tegelijkertijd? Als onderwijsmanager en -ontwikkelaar (m/v/x) bij DRIFT ben je bezig met strategie én uitvoering, inhoud én proces. Dit doe je door verantwoordelijkheid te nemen voor het projectmanagement van de DRIFT Transition Academy en collega’s te helpen hun onderwijskwaliteiten verder te ontwikkelen.
 
Je zorgt dat 30 DRIFT onderzoeker-adviseurs en vele externe experts hun kennis en ervaring in trainingen en colleges delen met de maatschappij. Zo draag jij – via de 600+ studenten, professionals en anderen die per jaar ons onderwijs volgen – bij aan een duurzamere en rechtvaardigere wereld.
 

Duur van contract: Eén jaar (met intentie tot verlenging)
Voltijd/deeltijd: Voltijd ofwel 1,0 FTE (0,8 FTE bespreekbaar)
Salaris: Tussen de 3974 en 4814 EUR bij fulltime
Vanaf: 1 december 2022 of eerder
Deadline sollicitaties: Zondag 9 oktober 2022

 

Dit ga je doen

DRIFT zoekt een onderwijsmanager en -ontwikkelaar om haar onderwijsactiviteiten in goede banen te leiden. Je bent eindverantwoordelijke voor al het onderwijs. Samen met één onderwijscoordinator, mogelijk twee in de nabije toekomst, vorm je de kern van ons onderwijsteam.

 

Het zwaartepunt van deze functie ligt achter de schermen. Ieder jaar ontwikkel je de onderwijsstrategie over o.a. leerwijzen, onderwijsaanbod, doelgroepen en samenwerkingspartners. Voor 2023 ligt er een strategie klaar waar je zelf invulling aan kan geven. Maar naast deze strategie is het vooral ook zaak in te spelen op concrete vragen uit de markt en ontwikkelingen/kansen vanuit onze organisatie. Je bent dus zowel praktisch als strategisch bezig.

 

Je dagelijkse werkzaamheden bestaan uit het onderhouden van nieuwe en huidige relaties en doorontwikkeling van het aanbod. Daarnaast zorg je dat projectmanagement van alle trainingen en opleidingen, op rolletjes loopt. Je volgt waar en hoe dingen goed gaan en waar kwaliteitsverbetering op inhoud en/of processen nodig is. Ook begeleid je alle collega’s die ons onderwijs verzorgen in hun leer- en ontwikkelproces. Daarnaast houd je nauw contact met de algemeen en zakelijk directeur over voortgang, kansen en dilemma’s voor onderwijs- en leeraanbod.

 

Wat je nodig hebt

Voor het werk is het essentieel dat je snel kan inspringen in nieuwe ontwikkelingen en projecten. Ook kan je goed schakelen tussen meerdere projecten (zo’n twintig tegelijkertijd) waar je zijdelings of intensief bij betrokken bent. Je bent vrij stressbestendig en neemt met plezier het voortouw. Als eindverantwoordelijke haal je de hete kastanjes uit het vuur. Verder zijn belangrijk:

 • Minimaal 5 jaar (bijna) voltijd, relevante werkervaring sinds je afstuderen, bij voorkeur 8 jaar of meer.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal (CEFR niveau C2) en ook uitstekende beheersing van de Engelse taal (de voertaal op DRIFT, minimaal CEFR B2).
 • Sterke voorkeur voor een afgeronde Master van een universiteit, minimaal afgeronde HBO opleiding (en motivatie waarom je academisch werk- en denkniveau hebt).
 • Kennis en/of ervaring met het organiseren en faciliteren van sociale leerprocessen.
 • Ervaring met portfolio- of programmaontwikkeling.
 • Ervaring met samenwerken in teams en het nemen van een voortrekkersrol.
 • Opleiding of ervaring na/naast je opleiding met multi-/interdisciplinair werken.
 • Je bent een EU-burger (dus niet alleen EU-ingezetene) of je bent reeds in het bezit van een verblijfs- én je woont en blijft wonen in Nederland.

 
Wat we bieden

Deze functie wordt beloond volgens schaal 11 van de CAO-NU, maximale trede 6. Het daadwerkelijke salaris binnen deze schaal is afhankelijk van het aantal jaren werkervaring, en ook van je kennis, ervaring en overige competenties. Bij een fulltime aanstelling komt deze schaal (en maximale trede) momenteel overeen met een loon van 3974-4814 Euro.

 

De CAO Nederlandse Universiteiten is, behoudens de salaristabel, niet van toepassing op DRIFT.

 

DRIFT heeft een eigen, aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket met o.a.:

 • een 40-urige werkweek met flexibele werktijden en riant aantal verlofdagen / ADV (44 dagen op voltijdsbasis bij 40-urige werkweek) en de mogelijkheid deze deels te valuteren;
 • een goede pensioenregeling (ABP) en de mogelijkheid van deelname aan collectieve verzekeringen;
 • een aantal faciliteiten, zoals een sportaccommodatie (tegen gereduceerd tarief), voor- en naschoolse opvang en universiteitsbibliotheek.

 

Werken bij DRIFT

DRIFTers zijn relevant! Als maatschappelijke onderneming werken wij aan fundamentele verandering richting een rechtvaardige en duurzame samenleving. Dit doen we met 30+ gedreven collega’s met zeer verschillende achtergronden, die overal in Nederland en daarbuiten hun transitieverhaal vertellen. Er is altijd iets nieuws te leren van elkaar, en er worden continu nieuwe plannen gesmeed en uitgevoerd voor ons onderzoek, onderwijs, advies en activisme.

 

En het is ook gezellig! Aan de lunchtafel gaat het over van alles en nog wat, en als je even stoom af wilt blazen, kun je altijd proberen de high score van onze flipperkast te verbeteren. Ook organiseren we geregeld (kennis)activiteiten, etentjes en borrels. We hebben we een platte organisatiestructuur waarin vrij zelfstandig wordt gewerkt, waardoor we relatief open en los met elkaar omgaan.

 

Anoniem solliciteren en inclusiviteit

DRIFT wil een inclusieve werkgever zijn voor iedereen ongeacht gender, seksualiteit, etniciteit, religie of lichamelijke beperkingen en we willen iedereen die zichzelf met een maatschappelijke gemarginaliseerde groep identificeert aanmoedigen te solliciteren.

 

We willen je dan ook vragen een CV in te leveren zonder:

 • Foto
 • Naam
 • Geslacht
 • Geboortedatum / geboorteplaats
 • De naam en locatie van je middelbare / basisschool

 

Verder mag je CV de gebruikelijke vorm hebben. Ook vragen we je in je brief dit soort informatie niet te geven.  Je kan wel gewoon je eigen e-mailadres gebruiken om dit te verzenden, iemand die niet betrokken is bij de beoordeling CV/brieven scheidt de bijlagen van de e-mails zelf. Na de selectie voor de eerste ronde gesprekken, op basis van anonieme brieven/CV’s, is de procedure niet meer anoniem.

 

Sollicitaties

Voor specifieke, verhelderende vragen over de inhoud van de functie kun je je wenden tot Marieke Verhagen (verhagen@drift.eur.nl). Voor specifieke vragen over de procedure kun je contact opnemen met Maryce Koedood (koedood@drift.eur.nl). Oriënterende gesprekken over de functie zijn niet mogelijk.

 

Stuur je sollicitatie per e-mail naar drift@drift.eur.nl en vermeld duidelijk ‘sollicitatie head education & learning’ in het onderwerp van de e-mail. Je sollicitatie bestaat uit

 1. Een volledig CV (geanonimiseerd zoals hierboven beschreven)
 2. Een motivatiebrief (zonder ondertekening/naam), waarbij we vragen dat je behalve jezelf presenteert, en uitlegt waarom je graag bij ons zou werken, ook duidelijk uitlegt waarom jij bij profiel en vereisten denkt te passen. 

 

Belangrijke data

 • Deadline sollicitaties: zondag 9 oktober 2022
 • Eerste ronde interviews: vrijdag 14 oktober 2022
 • Tweede ronde interviews: woensdagochtend 19 oktober 2022
 • Arbeidsvoorwaardengesprek: in de week 24 oktober 2022