nieuws

Vacature: Communicatie-spin in ‘t web

3 februari, 2020

 
Bij DRIFT zien we communicatie als essentieel middel om de transitie naar een eerlijke en duurzame samenleving te versnellen. We zoeken een nieuwe communicatiemedewerker om dit middel effectief in te zetten. Wil jij je vaardigheden op het gebied van contentcreatie, webredactie en social media inzetten voor transitie? Heb jij oog voor detail, creatief talent en de ambitie om jezelf en DRIFT verder te ontwikkelen? Misschien ben jij dan onze nieuwe collega!
 
DRIFT-communicatie is niet alleen een visitekaartje om onze activiteiten op het gebied van onderzoek, advies, en onderwijs onder de aandacht te brengen. DRIFT-communicatie verbindt en versterkt de maatschappelijke en wetenschappelijke rol van DRIFT. Het is een kern-instrument om onze relaties en ons publiek te informeren over de nieuwste theorieën, projecten en publicaties, te prikkelen met scherpe inzichten, opiniestukken en interviews en te betrekken bij ons werk als actie-onderzoekers met vernieuwende content.
 
We zoeken daarom een communicatiemedewerker (0,8-1 FTE, in overleg) die de zichtbaarheid en daarmee de impact van DRIFT kan helpen vergroten. Uitvoering is een belangrijk onderdeel van je werk: je redigeert en plaatst nieuwe content voor onze website en zorgt ervoor dat projecten, resultaten en inzichten via onze verschillende kanalen zichtbaar worden. Je vertaalt onze missie, visie en kernactiviteiten in aansprekende boodschappen voor verschillende doelgroepen en maakt –in samenwerking met collega’s- mooie, scherpe en afwisselende content waarmee je betrokkenheid creëert bij onze achterban. Daarnaast adviseer en ondersteun je onze onderzoekers, consultants en ons onderwijsteam bij hun projectcommunicatie. In deze functie krijg je alle ruimte om te leren en je rol te pakken als of je te ontwikkelen tot verantwoordelijke voor onze communicatiestrategie.  
 
Zo bouw je voort en draag je bij aan de continue kwaliteitsslag die wij met onze communicatie willen maken.
 
Jouw werkzaamheden
 

 • Je plaatst, beheert, redigeert en bedenkt Engels- en Nederlandstalige content voor onze website, social media en nieuwsbrief, zowel DRIFT-breed als voor onze projecten en events. Je maakt prikkelende PR-campagnes voor de promotie en werving voor onze cursussen. Je zet hiervoor wanneer nodig opdrachten uit bij fotografen, filmmakers en vormgevers en draagt zorg voor de aansturing van het externe technisch beheer en onderhoud van de website.
 • Je coördineert en motiveert het aanleveren van content door DRIFT-ers en relaties. Je ondersteunt en coacht DRIFT-ers bij het publicatieklaar maken van content en bij het ontwikkelen van nieuwe content (van blog tot opinieartikel) door middel van planning en overleg, training en het ontwikkelen en aanleveren van tools. Je hebt daarbij speciale aandacht en plannen voor het verbeteren van de interactie met onze volgers en nieuwe doelgroepen, via huidige en nieuwe kanalen (online en offline).
 • Je bent of ontwikkelt je tot (mede)verantwoordelijke voor ontwikkeling van onze communicatiestrategie. Dit omvat advies over de juiste stijl, communicatiemix, doelgroepen en oplossingenen geregelde deelname aan overleg van onze verschillende pijlers: onderzoek, advies, onderwijs en debat. Je informeert hierbij de coördinatoren van onze kernactiviteiten en de DRIFT-directie omtrent communicatiestrategie, -projecten, –richtlijnen en resultaten en fungeert als sparringpartner.

 
Vereisten
 

 • Je kent en herkent de missie van DRIFT en wil hier met jouw communicatiewerk aan
 • Je hebt een uitstekende beheersing van zowel de Engelse als de Nederlandse taal in woord en schrift en van verschillende schrijfstijlen (o.a. journalistiek, social media-uitingen, nieuwsberichten).
 • Je hebt ervaring met communicatie via social media en het gebruik van social media-managementtools.
 • Je hebt ervaring met contentcreatie en ervaring met of interesse in het ontwikkelen van vernieuwende communicatie-uitingen.
 • Je hebt ervaring of wilt snel ervaring opdoen met WordPress en weboptimalisatietools.
 • Je bent innovatief en creatief maar werkt ook accuraat en gestructureerd. Je kunt projectmatig werken, houdt overzicht en bent een goede (tijd)planner.
 • Je bent zowel strategisch als operationeel ingesteld en schakelt snel tussen rollen als uitvoerder, adviseur en regisseur.
 • Je bent een doortastende medewerker die mensen actief aanstuurt en verbindt om bij te dragen aan jouw doelen en hebt affiniteit met het overdragen van communicatievaardigheden als coach, trainer of adviseur.

 
Arbeidsvoorwaarden
Het daadwerkelijke salaris binnen deze schaal is afhankelijk van je kennis, ervaring en overige competenties en bedraagt bij een fulltime aanstelling:

 • Schaal 7 of 8; momenteel €2.261 tot €3.052 (schaal 7) of  €2.579 tot €3.445 (schaal 8) bruto per maand

 De CAO Nederlandse Universiteiten is niet van toepassing op DRIFT. DRIFT heeft een eigen, aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket met o.a.:

 • een 38-urige werkweek met flexibele werktijden en riant aantal verlofdagen / ADV, en de mogelijkheid deze deels te valuteren;
 • een flexibele pensioenregeling (ABP) en de mogelijkheid van deelname aan collectieve verzekeringen;
 • een aantal faciliteiten, zoals een sportaccommodatie, voor- en naschoolse opvang en universiteitsbibliotheek.

 
Belangrijke data
 

 • Deadline sollicitaties: 24 februari
 • Eerste ronde interviews: 3 maart
 • Tweede ronde interviews: 6 maart

 
Sollicitaties
Stuur je sollicitatiebrief met motivatiebrief en CV voor 25 februari 2020 per e-mail naar drift@drift.eur.nl en vermeld duidelijk ‘sollicitatie communicatiemedewerker’ in het onderwerp van de email.
 
Stuur de documenten op als pdf-document als bijlage(n), beginnend met de functie en je achternaam (dus bijvoorbeeld ‘COMMUNICATIE_Janssen_….pdf’
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld