nieuws

Vacature: communicatiecoördinator

18 december, 2019

 
Bij DRIFT zien we communicatie als essentieel middel om de transitie naar een eerlijke en duurzame samenleving te versnellen. We zoeken een nieuwe communicatiecoördinator om dit middel effectief in te zetten. Ben jij zowel uitvoerend als strategisch sterk, kun jij mensen begeleiden in het maken van content en campagnes, en wil jij communiceren voor transitie? Misschien ben jij dan onze nieuwe collega!
 
DRIFT-communicatie is niet alleen een visitekaartje om onze activiteiten op het gebied van onderzoek, advies, en onderwijs onder de aandacht te brengen. DRIFT-communicatie verbindt en versterkt de maatschappelijke en wetenschappelijke rol van DRIFT. Het is een kerninstrument om onze relaties en ons publiek te informeren over de nieuwste theorieën, projecten en publicaties, te prikkelen met scherpe inzichten, opiniestukken en interviews en te betrekken bij ons werk als actie-onderzoekers met vernieuwende content.
 
We zoeken daarom een communicatiecoördinator die de zichtbaarheid en daarmee de impact van DRIFT kan helpen vergroten. Je voert het communicatiebeleid van DRIFT uit en neemt het voortouw bij de verdere ontwikkeling daarvan. Je vertaalt onze missie, visie en kernactiviteiten in aansprekende boodschappen voor verschillende doelgroepen en maakt –in samenwerking met collega’s- mooie, scherpe en afwisselende content waarmee je betrokkenheid creëert bij onze achterban. Uitvoering is een belangrijk onderdeel van je werk: je zorgt dat projecten, resultaten en inzichten via onze verschillende kanalen zichtbaar worden en adviseert en ondersteunt onze onderzoekers, consultants en ons onderwijsteam bij hun projectcommunicatie. Zo bouw je voort en draag je bij aan de continue kwaliteitsslag die wij met onze communicatie willen maken.
 
Jouw werkzaamheden als communicatiecoördinator
Je ontwikkelt, implementeert en monitort ons communicatiebeleid (en -budget) en hebt daarbij speciale aandacht en plannen voor het verbeteren van de interactie met onze volgers en nieuwe doelgroepen, via huidige en nieuwe kanalen (online en offline).
 

 • Je bedenkt, maakt, plaatst en beheert content voor onze website, social media en nieuwsbrief, zowel DRIFT-breed als voor onze projecten en events. Je maakt prikkelende PR-campagnes voor de promotie en werving voor onze cursussen.
  • Je zet hiervoor wanneer nodig opdrachten uit bij fotografen, filmmakers en vormgevers en draagt zorg voor de aansturing van het externe technisch beheer en onderhoud van de website.
 • Je coördineert en motiveert het aanleveren van content door DRIFT-ers en relaties. Je ondersteunt en coacht DRIFT-ers bij het publicatieklaar maken van content en bij het ontwikkelen van nieuwe content (van blog tot opinieartikel) door middel van planning en overleg, training en het ontwikkelen en aanleveren van tools.
 • Je bent medeverantwoordelijk voor de strategieontwikkeling en uitvoering van communicatie en campagnes voor onze vier kernactiviteiten: onderzoek, advies, onderwijs en debat. Je geeft daartoe advies over de juiste stijl, communicatiemix, doelgroepen en oplossingen en neemt geregeld deel aan overleg van de verschillende pijlers.
 • Je informeert de coördinatoren van onze kernactiviteiten en de DRIFT-directie omtrent communicatiestrategie, -projecten, –richtlijnen en resultaten en fungeert als sparringpartner.

 
Profiel communicatiecoördinator

 • Je hebt een uitstekende beheersing van zowel de Engelse als de Nederlandse taal in woord en schrift en beheerst verschillende schrijfstijlen journalistiek, social media uitingen, nieuwsberichten etc.
 • Je hebt ervaring met contentcreatie en ervaring met of interesse in het ontwikkelen van vernieuwende communicatie-uitingen.
 • Je hebt ervaring en affiniteit met communicatie via social media en het gebruik van social media-managementtools.
 • Je hebt ervaring of wilt snel ervaring opdoen met WordPress en weboptimalisatietools
 • Je bent innovatief en creatief maar werkt ook accuraat en gestructureerd. Je kunt projectmatig werken, houdt overzicht en bent een goede (tijd)-planner.
 • Je bent zowel strategisch als operationeel ingesteld en schakelt snel tussen rollen als adviseur en regisseur of uitvoerder.
 • Je bent een doortastende coördinator die mensen actief aanstuurt en verbindt om bij te dragen aan jouw doelen en hebt affiniteit met het overdragen van communicatievaardigheden als coach, trainer of adviseur.

 
Arbeidsvoorwaarden
Het daadwerkelijke salaris binnen deze schaal is afhankelijk van je kennis, ervaring en overige competenties en bedraagt bij een fulltime aanstelling:

 • Schaal 8 momenteel 2579 Euro tot 3445 Euro bruto per maand

De CAO Nederlandse Universiteiten is niet van toepassing op DRIFT. DRIFT heeft een eigen, aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket met o.a.:

 • een 38-urige werkweek met flexibele werktijden en riant aantal verlofdagen / ADV, en de mogelijkheid deze deels te valuteren;
 • een flexibele pensioenregeling (ABP) en de mogelijkheid van deelname aan collectieve verzekeringen;
 • een aantal faciliteiten, zoals een sportaccommodatie, voor- en naschoolse opvang en universiteitsbibliotheek.

 
Sollicitatie
Stuur je sollicitatiebrief met motivatiebrief en CV uiterlijk 13 januari per e-mail naar drift@drift.eur.nl en vermeld duidelijk ‘sollicitatie communicatiecoördinator’ in het onderwerp van de email.
 
Stuur de documenten op als pdf-document als bijlage(n), beginnend met de functie en je achternaam (dus bijvoorbeeld ‘COMMUNICATIE_Janssen_….pdf’
 
Belangrijke data

 • Deadline sollicitaties: 13 januari
 • Eerste ronde interviews: 21 januari

 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.