publicatie

Serious game: Groene Hart – Strijd om een dalende bodem

Datum 13 jul, 2021

Meer interessante
inzichten

bekijk alle publicaties

Sommige uitdagingen zijn zo groot, of de meningen zo divers, dat je maar moeilijk grip krijgt op de situatie. Dan kan een spel – een serious game – uitkomst bieden. Voor het Groene Hart ontwikkelden onderzoekers van DRIFT samen met provincie Zuid-Holland een kaartspel waarmee je de uitdagingen van het gebied spelenderwijs leert kennen. Het spel is vrij beschikbaar om te gebruiken.

Een spel om het gebied én elkaar te begrijpen

In actieonderzoek Groene Hart Circulair werken onderzoekers samen met ondernemers en beleidsmakers aan deze complexe uitdagingen. Tijdens een bijeenkomst met stakeholders over verschillende rollen die mensen hebben in het gebied, opperde een van de deelnemers om hier een spel van te maken. Zo geschiedde. Annelli Janssen en PJ Beers (beiden DRIFT) en Rens van den Bergh (provincie Zuid-Holland) ontwikkelden samen een serious game. Die helpt je om op vereenvoudigde wijze zo’n complexe gebiedsopgave te begrijpen, elkaars positie beter te snappen én hoe je daar vervolgens samen op kunt voortborduren.

Gratis verkrijgbaar

Het spel is gratis verkrijgbaar via deze link. Meer informatie vind je hier. Ook kun je contact opnemen met Annelli Janssen via janssen@drift.eur.nl of met ACCEZ via secretariaat@accez.nl.

Gespeeld? Laat het ons weten

We zijn benieuwd hoe en door wie het spel gebruikt wordt. Biedt het de spelers meer inzichten in de opgave en elkaars perspectieven? Hoe was het voor de spelleider? We horen graag je ervaring!

Auteurs

Annellis Janssen (DRIFT), PJ Beers (DRIFT), Rens van den Bergh (provincie Zuid-Holland)

In opdracht van

Provincie Zuid-Holland

Spel Downloaden

Klik hier om het spel te downloaden