Boek/Hoofdstuk

Ondernemen voor Transitie, nu gratis online beschikbaar

Kernafval dumpen in de Noordzee, een sigaret opsteken in een restaurant, niet mogen trouwen met iemand omdat hij naar een andere kerk gaat: dat was één generatie geleden nog heel normaal. Maar hoe gevestigd de gevestigde orde ook lijkt, fundamentele verandering kun je sturen. Hierover schreven Michiel van Yperen (MVO Nederland), Chris Roorda en Sophie Buchel (DRIFT) in 2017 het boek ‘Ondernemen voor transitie’… en het is nu gratis online beschikbaar!
 
Download het boek hier:
Ondernemen voor Transitie
Voorleesminuut: Auteur Chris Roorda deelt zijn favoriete passage
 

 
Over ‘Ondernemen in Transitie’
In het boek ‘Ondernemen voor transitie’ wordt duidelijk hoe ondernemers met vernieuwende concepten bijdragen aan radicale verandering én hoe je zo’n transitie kunt versnellen. Een voorbeeld is de opkomst van circulair textiel. Voorloper hierin is Bert van Son van Mud Jeans, die in 2012 het concept ‘Lease A Jeans’ ontwikkelde om ervoor te zorgen dat oude jeans worden hergebruikt voor nieuwe spijkerstof. Het concept ‘circulaire denim’ is vervolgens gaan rondzingen in de kledingsector waardoor meer initiatieven ontstonden, waaronder een ‘Alliance for Responsible Denim’.
 
Koplopers laten met innovaties zien dat hun sector aan een fundamentele verandering toe is. Met de juiste ingrediënten, wordt hun werk in de marge de basis van een nieuwe manier van werken en denken in de hele sector. Denk bij deze ingrediënten aan: een groeiend gevoel dat verandering onafwendbaar is; de eerste volgers; onverwachte verbindingen met andere koplopers; steun van invloedrijke spelers in de sector en ambtenaren die hun nek uitsteken en de juiste voorwaarden scheppen.
 
‘Ondernemen voor transitie’ laat in detail zien hoe dit fascinerende proces in zijn werk gaat en hoe je de juiste mensen in een ‘open innovatieruimte’ kunt bewegen tot grootse dingen. Het boek bevat ervaringen uit de textielsector met uitstapjes naar sectoren als leer, tuinbouw, maritiem, stedelijke ontwikkeling en chemie.
 
En natuurlijk als paperback verkrijgbaar
Heb je het boek liever écht in handen, klik dan hier om het via buzzinez.nl te bestellen!


Date
september 16, 2020