publicatie

Inspiratiegids voor duurzame mobiliteit in de regio

Datum 6 mei, 2021

Regionale beleidsmakers hebben een opgave gekregen vanuit het Klimaatakkoord: verduurzaam het vervoer in je regio. Maar hoe? En hoe monitor en evalueer je dat? Dit boekje laat vijf inspirerende voorbeelden zien van mobiliteitsoplossingen uit Nederlandse regio’s voor een klimaatbestendige transitie: van een elektrische deeldienstauto in Groningen tot vernieuwende samenwerking in Noord-Limburg.

Om klimaatverandering tegen te gaan hebben we een transitie nodig naar een duurzaam mobiliteitssysteem. Dit vraagt veel van ons: het verminderen, veranderen en verduurzamen van de huidige manieren waarop we mobiliteit inrichten en gebruiken.

Beleidsmakers in de regio hebben een opgave gekregen vanuit het Klimaatakkoord, om het vervoer in hun regio’s te verduurzamen. Maar hoe doe je dat op een transitiegerichte manier? En hoe monitor en evalueer je de complexe veranderingen die met zo’n transitie-aanpak samengaan?

Deze inspiratiegids van CROW en DRIFT highlight vijf voorbeelden van innovatief mobiliteitsbeleid in de regio, zoals een slim e-laadplein in Culemborg, duurzame gebiedsontwikkeling in Utrecht, en vernieuwende samenwerking voor mobiliteit in Noord-Limburg. Ook geeft de gids een introductie in transitiedenken en handvatten voor transitie-gerichte monitoring.

Auteur

CROW en DRIFT

In samenwerking met

CROW

Het volledige rapport

Klik hier om de volledige publicatie te downloaden