project — advies

Rotterdam de boer op!

meer weten?
neem contact op

Mara de Pater

Onderzoeker & adviseur

meer interessant
advieswerk

bekijk alle projecten

DRIFT is een van de 19 totaal verschillende partijen die samen de unieke coalitie Rotterdam de Boer Op vormen. Samen werken we aan meer biodiversiteit op het platteland, regionaal geproduceerd eten en een gezonde bedrijfsvoering voor boeren!

De partners variëren van natuurbeschermers en radicale vernieuwers in de voedselketen tot (online) supermarkten en innovatieve boeren (onder andere). Met een aldoor groeiende beweging zetten wij ons van 2021 tot 2027 in voor een duurzamer en biodivers voedselsysteem rondom Rotterdam.

Het gaat hier om een coalitie van doeners. Zo werd er enkele maanden na aanvang van het project al een voedselbos geplant, verandert het winkelaanbod, worden belevenisboerderijen en coöperatieve boerderijen in de omgeving van Rotterdam ontwikkeld en kunnen ondernemers binnenkort financiering aanvragen voor hun transitiegerichte praktijk.

Om de impact van al deze acties transitiegericht te maken, draagt DRIFT bij met reflexieve monitoring, actieonderzoek en disseminatie van de lessen die Rotterdam de Boer Op al doende opdoet. Want van zo’n unieke samenwerking, en zo’n transitiegericht en ketenoverstijgend programma valt veel te leren!

Duur
2021 – 2027

Partners
Natuurmonumenten, FrieslandCampina, Rabobank, Stichting DOEN, Picnic, Greenchoice, Staatsbosbeheer, Aardpeer, Rotterdamse Oogst, Herenboeren Nederland, Rechtstreex, Naturalis Biodiversity Center, SMK (Stichting Milieukeur), Het Zuid-Hollands Landschap, Rotterdam Make it Happen, Gemeente Midden-Delfland, Gemeente Rotterdam, LTO Noord.

‘Rotterdam de boer op!’ wordt mogelijk gemaakt dankzij de deelnemers van de Nationale Postcodeloterij

Meer weten?
Wil je meer info over dit project en op de hoogte blijven? Kijk op www.rotterdamdeboerop.nl.

Foto: copyright Marten van Dijl, via Natuurmonumenten