over DRIFT

the Dutch Research Institute for Transitions

DRIFT is een toonaangevend onderzoeksinstituut in de transitie-wetenschap. Bij haar oprichting in 2004 was ze een van de eerste organisaties ter wereld gericht op transities naar een rechtvaardige en duurzame samenleving. Onze 30+ DRIFTers staan klaar om samen met jou en jouw organisatie fundamentele verandering te versnellen!

DRIFT is een sociale onderneming (BV) van de Erasmus Universiteit Rotterdam. De afgelopen twintig jaar hebben we het onderzoeksveld en de praktijk van duurzaamheidstransities zich zien ontwikkelen tot een volwassen internationaal wetenschappelijk domein.

Onze visie

We lezen het tussen de regels door, en zien het met eigen ogen in de praktijk: het is mogelijk om onze energiehuishouding, voedselvoorziening, gezondheidszorg en andere systemen fundamenteel anders te organiseren.

Als actie-onderzoekers zijn wij geen neutrale omstanders – we willen juist bijdragen aan die verandering. Wij zijn ervan overtuigd dat dit het beste gaat in co-creatie met allerlei individuen en organisaties. Onze aanpak is zowel activistisch als reflexief. (foto door Jan van der Ploeg)

Wie wij zijn

DRIFT wordt gevormd door 30+ onderzoekers, adviseurs en ondersteunend personeel. Onze achtergronden lopen uiteen van milieukunde tot economie en van bouwkunde tot culturele antropologie.

Wij combineren wetenschappelijke gedegenheid met een voorliefde voor praktijkkennis en activisme. DRIFTers zijn sociaal geëngageerd, ruimdenkend, nieuwsgierig en zo nu en dan provocatief.

wie werkt er bij
DRIFT?

bekijk het team

Dit is een sociale onderneming

Ons onderzoekinstituut is een sociale onderneming. We zijn dus op aarde om een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij. Om hier werk van te maken, publiceren we jaarlijks een impactrapport, praten we twee keer per jaar met onze maatschappelijke raad en hebben we afspraken gemaakt om gendergelijkheid te bevorderen en samenwerking met de fossiele industrie alleen aan te gaan onder strikte voorwaarden.

Werken
bij DRIFT?

bekijk vacatures & stages

Wil jij van fundamentele verandering je beroep maken? We zijn geregeld op zoek naar nieuwe collega's en stagiairs. We bieden aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, een fijne werkomgeving en een betekenisvolle baan in een platte organisatiestructuur (wat veel vrijheid geeft).