nieuws

Oproep: Praktijkopdracht voor Minor Economische Transitie

30 augustus, 2017

Hoe meet je je impact? Hoe professionaliseren we ons businessmodel? Hoe bereiken we nieuwe markten? Voor de meest innovatieve minor op de Erasmus Universiteit Rotterdam zoeken wij concrete uitdagingen van sociale en duurzame ondernemers.

Update: de aanmelding voor de praktijkopdracht is gesloten! Op de hoogte blijven van toekomstige mogelijkheden om als ondernemer bij te dragen aan de Minor ‘Advancing new perspectives on Economic Thinking’? Neem contact op met Marieke Verhagen.

De minor ‘Advancing new perspectives on Economic Thinking‘ is een initiatief van het Impact Centre Erasmus, de economische studentenvereniging EFR, en DRIFT. De minor loopt van september tot en met november 2017 en heeft tot doel om derdejaars studenten Economie van de Erasmus Universiteit te inspireren met kennis over duurzaamheid, transities, en nieuwe vormen van verantwoord ondernemerschap.

Wat kun je als ondernemer verwachten?

Tijdens de minor gaan de deelnemende studenten onder begeleiding van Derk Loorbach (DRIFT) en Karen Maas (Impact Centre Erasmus) in groepjes aan de slag met ondernemersvraagstukken. Iedere groep werkt vanuit een transitieperspectief aan een oplossing voor de gestelde uitdagingen, met het doel de tijdens de minor verworven kennis van nut te maken voor jouw praktijk. Als ondernemer kan je in de vraagstelling en gedurende het proces meesturen, zodat de resultaten zo toepasbaar mogelijk zijn.

Wat wordt er van jou als ondernemer verwacht?

Allereerst, dat je een uitdagende vraag of opdracht neer legt. Daarnaast wordt op twee momenten je aanwezigheid verwacht in Blue City (Rotterdam), te weten op:

  • dinsdag 12 september van 11.00 tot 12.45 uur
  • vrijdag 10 november van 11.00 tot 13.45 uur (afsluitende presentaties en borrel)

Daarnaast rekenen we graag op je tussentijdse beschikbaarheid voor eventuele vragen.

Interesse?

Download de flyer of neem direct contact op met Marieke Verhagen met je vraag of voorstel. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.