opleiding

Transitiemaker Training

Een groene en rechtvaardige toekomst – nu spant het erom! Met deze unieke training kun je aan de start van je carrière al de skills en kennis opdoen om transities naar duurzaamheid en rechtvaardigheid te versnellen.

meld je aan

stel je vragen aan
de coördinator

Igno Notermans

Onderzoeker & Adviseur

Unieke skills & kennis

Transities in duurzame energie, circulaire economie of mobiliteit worden steeds complexer én belangrijker. Wij (SustainableMotionSquarewise en DRIFT) geloven in de veranderkracht van young professionals. Daarom willen wij jou bewapenen met skills en kennis om je eigen rol in transities te bepalen. Maak jezelf onmisbaar als transitiemaker: ontwikkel de noodzakelijke transitieskills, verken praktijkcasussen en ontdek de meeste relevante transitietheorie. Je kunt je nu aanmelden voor de editie in mei 2024.

“De training heeft me enorm geholpen om het werkveld beter te begrijpen en om de juiste vragen te stellen!”

Annemiek Luimes, Gemeente Rotterdam

Niet mega veel werkervaring, wel veel ambitie

Deze training is speciaal voor young professionals die zich willen ontwikkelen op het gebied van transitieskills en theorie aan de hand van praktijkcasussen. Of je nu bij een MKB, corporate, adviesbureau of overheid werkt, of ‘in between jobs’ bent, deze training is voor iedereen relevant.

  • Heb je zo’n 1-10 jaar werkervaring?
  • Ben je jonger dan 36 jaar?
  • En wil jij een transitiemaker worden?

Ons onderwijs is gebaseerd op zowel wetenschappelijke theorie als kennis uit de praktijk. Je moet ervoor wetenschappelijke publicaties lezen en bespreken, maar we vereisen geen specifiek opleidingsniveau.

Plan van aanpak

In vier interactieve dagen ga je samen met zo’n 20 andere ambitieuze young professionals aan de slag met de meest relevante transitietheorie en praktijkcasussen en ontwikkel je de noodzakelijke skills.

17

mei

2024

23

mei

2024

7

juni

2024

14

juni

2024

Naast aanwezigheid bij de lesdagen (er zijn geen vrijstellingen), zul je zo’n 2 tot 4 uur per lesdag aan voorbereiding kwijt zijn. In totaal steek je dus 5 tot 6 werkdagen in de opleiding. Het (online) studiemateriaal ontvang je tijdens de cursus en daar zijn geen verdere kosten aan verbonden.

Iets voor jou?

Dan hebben we je maar wat graag bij onze opleiding in 2024. Je kunt je nu inschrijven via transitiemaker.nl.

Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Kosten voor deelname zijn €2.750 ex btw.

Jouw resultaat

Wanneer je de training helemaal hebt doorlopen, mag je jezelf een transitiemaker noemen. Dan:

  • Ken je de basisprincipes van transitietheorie
  • Kun je de theorie in de praktijk toepassen
  • Heb je de noodzakelijke vaardigheden ontwikkeld
  • Kun je deze in je eigen situatie toepassenv

Of je nu zelf een actieve rol aanneemt of het management gaat adviseren, jij bepaalt zelf hoe jij je nieuwe skills & kennis inzet. Dankzij alle nieuwe inzichten word je een serieuze gesprekspartner en maak jij jezelf onmisbaar binnen je organisatie in deze veranderende maatschappij.


De docenten

Voor deze opleiding hebben SustainableMotion, Squarewise en Drift de handen ineen geslagen. Tijdens de vier dagen wordt je begeleid door de volgende experts.