de transition academy

leer fundamentele verandering begrijpen en bijsturen

De onderwijstak
van DRIFT

Wil jij het verschil maken in transities naar een meer duurzame en rechtvaardige samenleving? Wil je echt transformatief te werk gaan, maar weet je niet waar je moet beginnen? Aan de DRIFT Transition Academy kun je online en op locatie onderwijs volgen waarmee je fundamentele verandering leert begrijpen en bijsturen.

 

Extra rijstroken, nieuwe regelingen of technologische fixes – ze gaan ons niet redden uit de vele crises waar we middenin zitten. Klimaatverandering, biodiversiteitsverlies en toenemende sociale ongelijkheid vragen om fundamentele verandering van de maatschappelijke systemen die deze problemen in stand houden. Daarom werken wij als onderzoeksinstituut in en met de praktijk  aan transities naar een eerlijkere en duurzamere samenleving.

Dat kunnen en willen we niet alleen doen. Daarom dat wij via de Transition Academy ons toonaangevende actie-onderzoek omzetten in Nederlands- en Engelstalig onderwijs. Zo stellen we jou in staat transities naar duurzaamheid en rechtvaardigheid in jouw (werk)omgeving te versnellen.

Wat zijn dat, maatschappelijke transities? En hoe kun je ze bijsturen? In onze open opleidingen en onderwijs op maat nemen DRIFTers en andere experts je mee in transities in energie, mobiliteit, landbouw, gezondheidszorg en vele andere domeinen.

Tijdens onze opleidingen bouw je een netwerk op van transitie-georiënteerde professionals, je mede-deelnemers. Van hen kun je minstens zoveel leren als van de docenten, ook nadat jullie traject officieel is afgelopen. Daarom bieden we in ons onderwijs altijd de ruimte om op je eigen ervaringen en casussen te reflecteren, en faciliteren we peer-to-peer uitwisseling met andere deelnemers.

 

Wat vonden deelnemers van de Transition Academy in 2021?

Vragen over ons onderwijs? Neem contact met ons op. Wij streven ernaar binnen 3 werkdagen te reageren. En hier vind je onze algemene voorwaarden en klachtenprocedure.

Tot ziens bij de DRIFT Transition Academy!

Tineke den Dekker

Manager Educatie & Leren

Serf Doesborgh

Onderwijscoördinator & -facilitator

Leren zonder
prijskaartje

Bij de Transition Academy vinden we dat aan leren over transities niet altijd een prijskaartje hoeft te hangen. Daarom biedt DRIFT ook verschillende gratis evenementen en wildcard-plekken voor opleidingen aan, en kun je ons allerlei leervragen stellen in ons transitie-spreekuur. Hou hiervoor onze DRIFT agenda & nieuws in de gaten, of volg ons op social media.