nieuws

Nu online: Voer voor verandering #3, over afbouw in energietransities

11 mei, 2022

 
In de nieuwste aflevering van onze podcast ‘Voer voor verandering‘ praat Julia Wittmayer ons bij over afbouw. Daarbij gebruikt ze allerlei voorbeelden uit energietransities. Wat moet stoppen, zodat nieuwe duurzame en rechtvaardige initiatieven een duurzame toekomst kunnen gaan vormen? En wat is sociale innovatie precies?
 
Vergeet niet op abonneren/volgen te drukken in je favoriete podcast op, dan zie je nieuwe afleveringen op dinsdag meteen verschijnen.
 

 
Er is niet één energietransitie. Er zijn er heel veel. In elk land gaat het weer net iets anders. Daarover praat onze deskundige gast Julia Wittmayer.
 
Julia praat ons bij over energietransities: weg van fossiele brandstoffen, en op naar hernieuwbare energiebronnen, zoals wind, zon en andere duurzame vormen van elektriciteit en warmte.
 
We hebben het over afbouw. Wat ga je stoppen, zodat nieuwe duurzame en rechtvaardige initiatieven een duurzame toekomst kunnen gaan vormen? En wat dragen rechtszaken en ‘divestment’ eigenlijk bij aan transities?
 
En Julia vertelt ons van alles over sociale innovatie. Want je kunt de techniek wel op orde hebben, maar nieuwe vormen van denken, organiseren, doen – dus de menselijke innovatie – zijn misschien wel net zo belangrijk.
 
Luister nu!
De podcast is te beluisteren op je podcastplatform naar keuze. Klik hiervoor op een van de afbeeldingen hieronder. Abonneer, volg, subscribe of follow meteen, dan ben je direct op de hoogte als er nieuwe afleveringen uitkomen. 
 
logo of Podcast Index podcasts
 
Napraten?
Wil je ook verandering aanjagen in jouw organisatie of omgeving, bijvoorbeeld via een cursus, spreekuur, of samenwerking met DRIFT? Neem dan contact op met Igno Notermans