nieuws

DRIFT sluit zich aan als kennispartner bij Amsterdam Smart City

Datum 1 jun, 2021

Leestijd: 2 minuten

Meer interessante
nieuwsartikelen

bekijk alle nieuwsartikelen

Als DRIFT zijn wij al langer betrokken bij de Amsterdam Economic Board en Amsterdam Smart City, maar vandaag maken we het officieel. We verbinden ons structureel aan Amsterdam Smart City, een open innovatie-platform voor het stedelijk gebied Amsterdam.

“Zowel bij DRIFT als bij het netwerk van Amsterdam Smart City zien we de kansen en noodzaak om fundamenteel te veranderen richting een duurzame samenleving. Wij verrijken dit netwerk graag met onze specifieke kennis en ervaring op het gebied van transities en actie-onderzoek. Maar ook om zelf te leren hoe dit soort nieuwe samenwerkingen vorm te geven. De open, lerende aanpak spreekt ons heel erg aan’. Aldus Gijs Diercks, senior onderzoeker en adviseur bij DRIFT.

Leonie van de Beuken, Program Director voor Amsterdam Smart City: ‘We zijn ontzettend blij dat DRIFT zich structureel verbindt aan het Amsterdam Smart City netwerk. We delen een passie om anderen in staat te stellen zich actief in te zetten in transities. Van bewoners tot ondernemers tot overheden. Zo kunnen we tot tastbare resultaten komen. De kennis en ervaring die DRIFT meebrengt op dit gebied is een prachtige aanvulling voor ons netwerk.’

DRIFT is al langer onderdeel van het team partners dat een aanpak ontwikkelt om zogenaamde ‘wicked problems’ beter met elkaar vast te pakken. Een aanpak gericht op het boven tafel krijgen en doorbreken van achterliggende barrières in het werken aan transities. We zetten hiervoor nieuwe methoden in en verbinden dat waar we tegenaan lopen in de uitvoering met het strategische niveau.