expert

Tessa de Geus Onderzoeker

+31 (0) 10 4088793

geus@drift.eur.nl

Als onderzoeker bij DRIFT richt Tessa de Geus zich op de sociale dimensies van de energietransitie. Door het toepassen van systeemdenken en het verrichten van onderzoek ambieert ze om bij te dragen aan een democratische transitie naar een duurzame samenleving. Momenteel werkt Tessa aan de EU-projecten TOMORROW, Energy-SHIFTS en PROSEU, waarin ze roadmaps voor energieneutrale steden ontwikkelt en implementeert, beleidsmakers aan onderzoekers koppelt en onderzoekt hoe prosumenten ondersteund kunnen worden.

Tessa is gefascineerd door de vraag hoe sociale bewegingen en sociale innovatie transities beïnvloeden. Voordat Tessa bij DRIFT kwam werkte ze als adviseur bij de denktank Kennisland, waar ze met maatschappelijke initiatieven en ambtenaren samenwerkte aan programma’s voor sociale innovatie in steden door heel Europa, zoals Amsterdammers, Maak je Stad!. Gedurende haar tijd bij Kennisland ontwikkelde Tessa zich als workshop facilitator, projectmanager, actie-onderzoeker, en auteur van verschillende artikelen en blogs voor platforms zoals OneWorld. Daarvoor werkte ze met het civil society team van de UNDP in New York, verrichtte ze onderzoek voor Internally Displaced Persons (IDPs) in Ethiopië, en werkte ze voor Berenschot International.

Tessa behaalde een MSc. in Global Politics (Global Civil Society) aan de London School of Economics and Political Science. In 2012 ontving ze haar BA. in Politicologie, Antropologie en Sociale Geografie aan het University College Utrecht, met een minor in Politieke Filosofie van Sciences Po in Parijs. Als gecertificeerd danslerares vind je Tessa vaak in de dans- of yogastudio.

Wie werkt nog meer
bij DRIFT?

bekijk het team