mensen

Sophie Buchel

Sophie Buchel

 
Researcher & Advisor
+31 (0)10-4089773
buchel@drift.eur.nl
 
Sophie Buchel heeft een MSc in Milieuwetenschap van de Universiteit in Wageningen, waar ze milieubeleid en governance heeft gestudeerd. Ze is afgestudeerd binnen het URBES-project van DRIFT, met haar onderzoek naar ecosysteemdiensten in de stad en de waarde van de Rotterdamse stadsparken voor haar inwoners. Na haar studie werkte Sophie als strategieconsultant bij NewForesight, waar ze stakeholdercoalities in internationale agrifood-sectoren (o.a. cacao, koffie, katoen, aquacultuur) ondersteunde in duurzame markttransformatie.
 
Sophie is geïnteresseerd in de rollen van verschillende actoren in duurzaamheidstransities, van burgers tot overheden tot innovatieve bedrijven. Bij DRIFT werkt Sophie samen met deze spelers aan de transitie naar duurzame, klimaatbestendige en inclusieve steden en aan sociale innovatie en ondernemerschap. Samen met Michiel van Yperen (MVO Nederland) en Chris Roorda (DRIFT) schreef Sophie het boek ‘Ondernemen voor transitie: ruimte maken voor fundamentele vernieuwing’: een toegankelijk boek voor ondernemers en ambtenaren die willen leren hoe je transities in sectoren aanwakkert en versnelt.
 
Ook heeft Sophie passie voor verhalen vertellen, en zet ze deze vaardigheden bij DRIFT in om rapporten, presentaties en artikelen tot leven te laten komen.