mensen

Sophie Buchel

 
Onderzoeker & adviseur
+31 (0)10-4089773
buchel@drift.eur.nl
 
Sophie Buchel is onderzoeker bij DRIFT. Voor haar promotie binnen het NEON-project onderzoekt ze rechtvaardigheid in de transitie naar duurzame mobiliteit. Haar onderzoeksterrein is de stad Rotterdam, waar ze participatief actieonderzoek doet naar alternatieve toekomsten voor mobiliteit die toegankelijk zijn voor iedereen.
 
Sophie werkt sinds 2015 als adviseur, onderzoeker en docent bij DRIFT. Gedurende deze periode heeft ze verschillende actoren ondersteund in hun werk in duurzaamheidstransities, van burgers tot beleidsmakers tot vernieuwende pioniers. Hoewel Sophie veel expertise in mobiliteit en rechtvaardigheid heeft opgebouwd, heeft ze door de jaren heen aan veel verschillende transitiethema’s gewerkt, zoals voedsel en landbouw, klimaatmitigatie en -adaptatie, duurzame mode, sociale innovatie, transitiesturing en reflexieve monitoring. Ze heeft een MSc in milieuwetenschap van de Wageningen University & Research.
 
Enkele van haar favoriete projecten van de afgelopen jaren zijn Voedselfamilies, Sturen in Transities, Transition to Good Fashion, School of System Change Basecamp en de Rotterdamse Fietskoers 2025. Ook schreef ze het boek ‘Ondernemen voor Transitie’ samen met Michiel van Yperen en Chris Roorda.
 
Sophie is een activist, creatieve verhalenverteller en levensgenieter met beide benen op de grond. Ze neemt die energie mee in haar projecten en onderzoek, en hoopt anderen te inspireren tot creatieve actie en samenwerking voor een betere toekomst.