expert

Sophie Buchel Onderzoeker & adviseur

+31 (0)10-4089773

buchel@drift.eur.nl

Sophie werkt sinds 2015 als adviseur, onderzoeker en docent bij DRIFT. Ze is expert op het gebied van rechtvaardigheid in de transitie naar duurzame mobiliteit. Momenteel houdt ze zich vooral bezig met rechtvaardigheid en inclusie in transities, en specifiek met de bestaanszekerheid van jongvolwassenen.

De afgelopen jaren heeft Sophie verschillende actoren ondersteund in hun werk in verschillende transities, zoals voedsel en landbouw, klimaatmitigatie en -adaptatie, duurzame mode en het sociaal domein. Ze werkt hierin met methodes uit transitiesturing, reflexieve monitoring en actie-onderzoek. Enkele van haar favoriete projecten van de afgelopen jaren zijn het Bouwdepot, NEON, de Voedselfamilies en de Rotterdamse Fietskoers 2025. Ook schreef ze het boek ‘Ondernemen voor Transitie’ samen met Michiel van Yperen en Chris Roorda. Ze heeft een MSc in milieuwetenschap van Wageningen University & Research.

Sophie is een activist, creatieve verhalenverteller, coach en levensgenieter. Ze neemt die energie mee in haar werk, waarin ze altijd op zoek gaat naar de mens in de transitie. Sophie hoopt anderen te inspireren tot creatieve actie en samenwerking voor een betere toekomst.

Wie werkt nog meer
bij DRIFT?

bekijk het team