mensen

Rachel Greer

Rachel Greer

PhD-onderzoeker
+31 (0)10-408 8887
greer@drift.eur.nl
 
Rachel’s internationale opleidingsachtergrond slaat een brug tussen Toegepaste Sociale Psychologie en Industrial Ecology. Rachel heeft een nieuwe beoordelingsmethode voor milieu-impact en uitbreidingspotentieel voor Transition Towns ontwikkeld en in verschillende landen gepresenteerd, en heeft wetenschappelijke bijdragen geleverd aan het EU Horizon 2020 project ENERGISE.
 
Als duurzaamheidsconsultant voor een biologisch-dynamisch wijnhuis in Spanje heeft Rachel de jaarlijkse voetafdruk van de organisatie beoordeeld voor het Eco-Management and Audit Scheme (EMAS) en het voortouw genomen om het bedrijf te positioneren als deelnemer aan Wineries for Climate Protection.
 
Rachel heeft ervaring met het ontwerpen van reductieplannen voor de uitstoot, het energieverbruik, het watermanaegement en het afval van bedrijven. Deze strategieën en toepassingen wil ze ook meenemen in haar huidige focus bij DRIFT: Waste FEW ULL. Dit project heeft tot doel inefficient verbruik in de Food-Energy-Water nexus te verminderen met behulp van Urban Living Labs op drie continenten: Europa, Afrika en Zuid-Amerika. Kernactiviteiten omvatten:

  • het in kaart brengen van gebruiksstromen en het identificeren van belangrijke punten van disfunctioneren;
  • het in kaart brengen van de meest effectieve lokale respons;
  • het modelleren van de economische waarde (markt en non-markt) van iedere interventie;
  • het betrekken van besluitvormers om elke kringloop te sluiten;
  • het vergelijken van benaderingen om modellen te ontwikkelen die in steden over de hele wereld kunnen worden gebruikt.