mensen

Noortje Flinkenflögel

 
Onderzoeker & advisor
flinkenflogel@drift.eur.nl
 
Noortje is in haar werk geïnteresseerd in de mensen in maatschappelijke transities: wat stimuleert ze om anders te doen, denken en organiseren? Welke mentale, sociale of fysieke barrières zitten juist in de weg? En hoe kunnen we hier rekening mee houden? Dit perspectief vindt zij belangrijk, om te zorgen dat iedereen mee kan komen en een rol kan spelen.
 
Op dit moment werkt ze onder andere aan het opbouwen van een leergemeenschap Circulaire Economie bij de gemeente Amsterdam en aan een verkenning van overheidsparticipatie  voor de provincie Utrecht. Ze gebruikt haar achtergrond in sociale psychologie en gedragswetenschap om een sociaal perspectief in projecten te brengen. Voorheen werkte ze bij o.a. het RIVM als gedragsonderzoeker, waar ze beleidsadviezen rondom doenvermogen, preventief gedrag, rechtvaardigheid en welzijn formuleerde tijdens de coronapandemie.
 
Buiten werk om danst Noortje graag, zowel in een studio, als op festivals of thuis tijdens het stofzuigen. Ze bouwt stug door aan een fietshobby en geniet van warme gezelligheid met familie en vrienden.