expert

Martin van de Lindt Senior onderzoeker & adviseur

+31 (0)10-408 8775

vandelindt@drift.eur.nl

Sinds zijn pensioen in 2018 werkt Martin bij DRIFT als parttime onderzoeker en adviseur. In zijn werk past Martin de concepten van transitie en transitiemanagement (op maat) toe voor onderzoek en beleidsaanbevelingen in diverse projecten. De rode draad in zijn werk is bijdragen aan de zo noodzakelijke stedelijke en regionale transformatie naar duurzaamheid.

Zijn projecten focussen, naast de energietransitie en circulaire economie, op participatief stadsmaken met specifieke aandacht voor (de koppeling tussen) fysieke en sociale ontwikkelingen zoals welzijn, gezondheid, zorg en veerkracht op stads- en wijkniveau. Daarnaast heeft het toepassen en (door)ontwikkelen van transitieconcepten om transformatieprocessen te analyseren, te monitoren, te evalueren en ervan te leren zijn bijzondere interesse.

Martin is sociaalgeograaf (afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht) en gespecialiseerd in regionale en stedelijke ontwikkeling, sociologie van bouwen en wonen, en onderzoeksmethoden en -technieken. Voor 2018 was Martin 14 jaar in dienst bij TNO, waar hij op het terrein van transities werkte bij de Strategie- en Beleidsgroep. Daarvoor werkte hij bij ICIS te Maastricht samen met Jan Rotmans en Derk Loorbach aan de theorie- en praktijkontwikkeling van transities en transitiemanagement. Martin heeft eerder ruim 20 jaar werkervaring opgedaan met grote onderzoeks- en adviesprojecten binnen en buiten Nederland.

Wie werkt nog meer
bij DRIFT?

bekijk het team