mensen

Martin van de Lindt

Martin van de Lindt

 
Senior onderzoeker & adviseur
+31 (0)10-408 8775
vandelindt@drift.eur.nl
 
Martin heeft een MSc in Human Geography ( Universiteit van Utrecht) en is gespecialiseerd in regionale en stedelijke ontwikkeling, huisvesting en planning, sociologie en onderzoeksmethoden en -technieken zoals marktonderzoek.
 
Na zijn pensioen in 2018 is Martin gestart bij DRIFT als part-time onderzoeker en consultant. In zijn werk past Martin de concepten van transitie en transitiemanagement toe voor onderzoek en beleidsaanbevelingen in diverse projecten die alle DRIFT-topics bestrijken – maar steden en stedelijke transformatie naar duurzaamheid hebben Martins bijzondere interesse. Zijn huidige projecten focussen op stedelijke en regionale circulaire economie, participatief stadsmaken, de energietransitie, veerkracht en cultureel erfgoed.
 
Hiervoor was Martin 14 jaar in dienst bij TNO, waar hij werkte voor de Strategie- en Beleidgroep. Daarvoor werkte hij bij ICIS te Maastricht samen met Jan Rotmans en Derk Loorbach aan de theorie en praktijk van transities en transitiemanagement. Martin heeft eerder 20 jaar werkervaring op gedaan met grote onderzoeks- en consultancyprojecten binnen en buiten Nederland.