expert

Laura van Bellen Onderzoeker & adviseur

vanbellen@drift.eur.nl

Laura van Bellen werkt bij DRIFT als onderzoeker en adviseur op verschillende onderwerpen maar houdt zich het liefst bezig met voedselsystemen en biodiversiteit. Ze is gefascineerd door wat voor soort denken er achter duurzaamheidsvraagstukken schuilgaat, vooral qua relatie tussen mens en natuur.

Laura werkt momenteel op het EU-project SHARED GREEN DEAL, waar ze zich bezighoudt met de relaties tussen lokale (voedsel)initiatieven en de EU Green Deal. Ook werkt ze aan een transitie-analyse van het landelijk gebied in de provincie Overijssel, en een project rondom democratie in de culturele sector.

Hiervoor rondde zij een bachelor nanobiologie af bij de TU Delft en een master in Resilient Food and Farming Systems aan de Wageningen Universiteit. In die master hield ze zich bezig met een gecombineerde technologische en sociale aanpak voor voedselsystemen en landbouw, inclusief een minor over de relatie mens-natuur. Dankzij deze interdisciplinaire achtergrond legt Laura makkelijk de verbinding tussen verschillende domeinen en belanghebbenden. Zo werkte ze aan een scriptie over medicinaal gebruik van planten in multiculturele wijken en een project over het bevorderen van binding met de natuur in organisaties. Ook nam ze deel aan de Nationale Denktank, waar ze zich richtte op biodiversiteitsverlies, met als resultaat dat ze nu een circulaire zadenbank aan het opzetten is voor boeren.

In haar vrije tijd is Laura geïnteresseerd in van alles en nog wat en heeft ze vele hobby’s, waaronder koken, tuinieren, sport en kunst.

Wie werkt nog meer
bij DRIFT?

bekijk het team