mensen

Kato Allaert

 
Onderzoeker & adviseur
+31 (0)10-4089067
allaert@drift.eur.nl
 
Kato is sociaal geograaf en stadsplanner. Ze werkt aan het Horizon2020 project Connecting Nature. In Connecting Nature ondersteunt DRIFT steden bij de toepassing en opschaling van nature-based solutions. Kato doet onderzoek naar de co-productie processen die daarvoor nodig zijn. Ze onderzoekt ook wat steden kunnen leren van deze processen met behulp van reflexieve monitoring. Naast dit project werkt Kato aan een consultancy project over rechtvaardigheid binnen de energietransitie voor Stadslab2050 in Antwerpen.
 
Kato heeft een BSc in Urban & Regional Planning van Stockholm University (2010) en een MSc in Sustainable Urbanism van de Bartlett School of Planning (2012). Ze heeft ervaring met duurzame stadsontwikkeling in verschillende sectoren – van onderzoek en beleid tot ontwerppraktijk – in verschillende Europese landen. Ze werkte de afgelopen jaren onder andere mee aan het beleid voor veerkrachtige dorpen in de provincie Antwerpen (BE), aan de Greater London Authority’s Employment Land Review van de Park Royal Industrial Area (GB) en samen met Vereniging Deltametropool organiseerde ze een community of practice over de rol van landschap als vestigingsvoorwaarde (NL).
 
Kato is gefascineerd door voedselsystemen en hoe deze steden en de fysieke leefomgeving beïnvloeden. Ze maakt deel uit van het Slow Food Youth Network in Rotterdam, waar ze pleit voor een eerlijk en duurzaam voedselsysteem.