mensen

Karlijn Schipper

Karlijn Schipper

 
Onderzoeker
+31 (0)10-408 2749
schipper@drift.eur.nl
 
Karlijn kwam in 2016 bij DRIFT werken als actie-onderzoeker en adviseur. Haar interesses liggen op het gebied van inclusieve stedelijke verandering en rechtvaardige transities. Door die lens bekijkt ze een breed scala aan onderwerpen zoals innovatie, gezondheidszorg, huisvesting en klimaatadaptatie. Het bouwen van ‘communities of practice’ rondom reflexieve monitoring loopt als rode draad door haar projecten.
 
Karlijn houdt ervan om op maat gemaakte cursussen te ontwerpen, coördineren en faciliteren voor de DRIFT Transition Academy. Door de jaren heen heeft ze zich ontwikkeld als een toegewijde facilitator, zowel on- als offline. In haar workshops combineert ze basis-transitietheorie en de rol van leren met reflectie op organisationele strategie en de rol van de persoon in transities.
 
Karlijn heeft een wetenschappelijke achtergrond in de Stadssociologie (Msc) en Culturele Antropologie (BSc). Haar studie en (buitenlandse) stages maakten van haar een doorgewinterde kwalitatieve researcher.
 
Als zij niet op DRIFT of aan het DRIFT-en is, vind je haar vaak op de atletiekbaan, het mountainbikepad of de salsa-studio.