mensen

Emil Beemer

 
PhD-onderzoeker
beemer@essb.eur.nl
+31 10 4088194
 
Als PhD-onderzoeker bij DRIFT houdt Emil zich voornamelijk bezig met (on)rechtvaardigheid in transities. Zijn onderzoek focust zich op een rechtvaardige en duurzaam  mobiliteitssysteem in Nederland, met nadruk op het ondersteunen en analyseren van gemeenschappen en organisaties die hier al aan werken. Zijn werk is onderdeel van het NEON Research-consortium, een multidisciplinair project dat als doel heeft de energie- en mobiliteitstransitie in Nederland te versnellen.
 
Emils passie is het verbeelden van en bouwen aan een inclusieve en schone toekomst. Voordat hij bij DRIFT begon, maakte hij een MSc Global Business and Sustainability af, als vervolg op een BSc International Business Administration, beiden bij de Rotterdam School of Management. Deze studies deden hem inzien dat fundamentele verandering niet alleen vanuit de overheid moet komen, maar dat burgers en bedrijven daar net zo goed aan kunnen bijdragen. Voor zijn masterscriptie ontwikkelde hij een wereldbeeld voor managementonderwijs waarin systemen centraal staan, om zo deze maatschappelijke verandering te versnellen.
 
Naast onderzoek en activisme verslindt Emil stapels boeken, en  houdt hij heel erg van het buitenleven in en om Utrecht. Ook maakt hij sinds kort houtskoolschetsen van zijn favoriete plekjes.