mensen

Daan Sillen

Daan Sillen

 
Onderzoeker
+31 (0)10-408 9896
sillen@drift.eur.nl
 
Daan behaalde een MSc in Public Policy and Human Development aan de United Nations University-MERIT en de Universiteit van Maastricht. Hier volgde hij de specialisatie in Innovation, Institutions and Development en schreef zijn thesis over een Afrikaanse monetaire innovatie voor duurzame ontwikkeling. Voordien voltooide hij een MSc in de architectuur aan de Universiteit Hasselt.
 
Gedurende zijn interdisciplinaire educatieve en professionele ervaringen, concentreerde hij zich op ecologisch en sociaal duurzame stadsontwikkeling in Sub-Sahara Afrika en Zuid-Afrika. In zijn architectuurstudies deed hij dit vanuit socio-technisch en planningsperspectief en in zijn public policy studies vanuit socio-economisch perspectief. Hij werkte rond dit onderwerp in internationale ontwerpstudio’s en bij PJ Carew consulting (een Zuid-Afrikaans adviesbureau voor duurzame energie).
 
Voordat hij bij DRIFT aan de slag ging, werkte hij als stagiair bij het UN University Institute for Environment and Human Security. Hier werkte hij aan het koppelen van onderzoek aan de praktijk en onderzocht hij innovaties, in het veld van voedsel, energie en water en de nexus ervan; en deed onderzoek naar klimaatfinanciering.
 
Daan is gepassioneerd over het faciliteren en versnellen van (stedelijke) economische duurzaamheidstransities, vooral door complementaire munten en het co-creëren en co-ontwerpen van natuur-gebaseerde oplossingen in steden.