mensen

Carien van der Have

 
Onderzoeker & adviseur
+31 (0)10-408 9896
vanderhave@drift.eur.nl
 
Carien van der Have is Adviseur en Onderzoeker met een interesse voor circulaire economie, ketensamenwerking en nieuwe business modellen. door gebruik te maken van design thinking en systeemdenken zoekt ze naar nieuwe inzichten waardoor mensen elkaar begrijpen en willen samenwerken.
 
Haar huidige projectwerk bestaat uit het opstellen van en visie voor groene waterstof voor het havenbedrijf Rotterdam, en het bouwen van een ‘Community Of Innovative Learners (COIL)’ om de warmtetransitie in de gebouwde omgeving te versnellen.
 
Carien heeft een Master Industrial Ecology en een BSC Industrial Design Engineering van de Technische universiteit Delft. Ze ronde haar Master af met een onderzoek voor Royal Haskoning DHV naar het gebruik van participatieve backcasting om tot gedeelde circulaire visies te komen in de meubelsector. Voor ze bij DRIFT startte werkte Carien als projectmanager bij Stichting het Groene Brein. Ze is een ervaren projectmanager en facilitator, en heeft er plezier in om ideeën te visualiseren op een flipchart.
 
Buiten DRIFT houdt Carien erg van snelle kaartspelletjes, literatuur, zeilen en fietsen met haar gezin.