expert

Audrey Wientjes Onderzoeksassistent

wientjes@drift.eur.nl

Audrey houdt zich bezig met rechtvaardigheid en governance in energietransities. Bij DRIFT werkt ze voornamelijk op het EU Horizon-project JustWind4All, dat met een interdisciplinaire aanpak bijdraagt aan het bevorderen van Europese windenergie op land en in de zee.

Naast haar werk bij DRIFT volgt Audrey een master Industrial Ecology, waarin door middel van systeemdenken de relatie tussen mens, economie en natuur wordt uitgediept. Hiervoor rondde ze een bachelor Liberal Arts and Science af met een specialisatie in duurzaamheid. In die jaren richtte ze zich op duurzame steden en groene energiesystemen met in het bijzonder aandacht voor de ruimtelijke en maatschappelijke effecten. Audrey is opgegroeid in de VS, en is vanuit die achtergrond gefascineerd door de invloed van cultuurverschillen op duurzaamheidsdenken.

Naast onderzoek houdt Audrey zich graag bezig met het organiseren van duurzaamheidsevents, en werkte ze hiervoor als eventmanager for het Leiden-Delft-Erasmus Centre for Sustainability Students. Haar vrije tijd brengt ze door met klimmen, wandelen, bordspellen en boeken over post-kapitalisme lezen.

Wie werkt nog meer
bij DRIFT?

bekijk het team