nieuws

Fietsen op Zuid! en meer op het Stadsmakerscongres 2016

27 oktober, 2016

Op 11 november vindt voor de derde keer het Stadmakerscongres in Rotterdam plaats. Op deze dag zijn er verschillende activiteiten die aandacht schenken aan de (inter)nationale beweging dat iedereen kan bijdragen aan het maken van de stad. Vanuit DRIFT schuiven we aan bij een aantal sessies zoals die over gebiedsontwikkeling in Charlois en zijn we organiseren een fietstour in Rotterdam Zuid in de ochtend.

 

Op fietsexcursie naar Rotterdam Zuid
Uitnodiging: kom op 11 november mee op fietsexcursie naar Rotterdam Zuid! Hoe fietsvriendelijk is de infrastructuur, hoe staat het met de fietscultuur en fietseconomie? Meer dan de helft van de mensen op Zuid fietst nooit of bijna nooit. En dat is zonde, want fietsen draagt bij aan een betere gezondheid, geeft vrijheid van verplaatsing en maakt werk, school, voorzieningen, vrienden en familie op een goedkope manier bereikbaar. Fietsen op Zuid is in 2016 gestart als programma om het fietsgebruik op Rotterdam Zuid verhogen en werkt aan zowel ‘software’ (lifestyle en educatie) als ‘hardware’ (infrastructuur, buitenruimte en simpelweg toegang tot een werkende fiets). Zie www.fietsenopzuid.nl.

 

De fietsexcursie vindt plaats op vrijdag 11 november, van 10:15 tot 12:30 uur. We bezoeken o.a. de BMX-baan bij De Hef waar Shurdon Faneyte zijn BMX fietsschool zal introduceren, de Theresiaschool waar Lidija Poth vertelt over de integrale aanpak voor fietsvriendelijke scholen, en de fietsenstalling Zuidplein die we gebruiken als rustpunt om met elkaar in gesprek te gaan over fietsen op zuid. Ondertussen verbranden we flink wat calorieën, want we gaan zowel de Willemsbrug als de Erasmus over!

 

De excursie is onderdeel van het programma van het Stadmakerscongres. Neem je deel aan dit congres, zorg dan dat je je ’s ochtends inschrijft voor deze excursie. Ben je niet bij het Stadmakerscongres, maar wil je toch komen? Geef je uiterlijk 9 november op via roorda@drift.eur.nl (beperkt aantal plaatsen beschikbaar).