nieuws

Eén jaar De TransitieMotor

14 april, 2021

 
De TransitieMotor viert haar eerste verjaardag – op 30 april sluiten we het eerste jaar van de motor feestelijk af! In dat jaar is – nog meer dan bij de start verwacht – zichtbaar geworden hoeveel organisaties en initiatieven in Nederland toewerken naar een ecologisch duurzame en sociaal rechtvaardige samenleving in Nederland!
 
Door de initiatieven met vele betrokken organisaties, zoals de ‘transitiegesprekken’ op vrijdagmiddag, is duidelijk geworden dat het nu tijd is voor afbouw van wat niet meer nodig is, en voor structurele investering in ombouw en opbouw, zoals weergegeven in onderstaande transitiecurve.
 

 
We bieden op 30 april een prachtig online programma dat gratis toegankelijk is. 
 

13.00-14:00u Terugblik met iedereen die dit jaar heeft meegedaan

We gaan met elkaar in gesprek over wat het jaar ‘TransitieMotor’ ons heeft gebracht in de richting van het omzetten van de wissel: de transitiegesprekken, de werkgroepen zoals over Burgerberaad en Brede Midden, het netwerk van (transitie-)wetenschappers, de TransitieMotor regio Utrecht, etc. We halen ervaringen op en suggesties voor het vervolg, met jullie allen!
 
Meedoen aan deze terugblik?

>>> Kom naar deze zoom-afspraak <<< (aanmelden niet nodig).

 

15.00-16:30u Rondetafelgesprekken met changemakers

Bij EMMA in den Haag houden we een aantal presentaties en rondetafelgesprekken. Deze zullen via een livestream te volgen zijn.
Programma:

  • Waar staan we, op weg naar een rechtvaardige samenleving op een gezonde planeet? Wat willen we en wat is dit jaar verwezenlijkt? Met Kees Klomp (Thrive Institute, onder voorbehoud), Derk Loorbach (DRIFT) en Jelleke de Nooy van Tol (de TransitieMotor).
  • Hoe kijken belangrijke spelers uit bedrijfsleven, vakbond en overheid aan tegen de noodzakelijke transitie van de huidige manier van werken naar het opbouwen en institutionaliseren van gewenste toekomst? Een gesprek met o.a. Kitty Jong (FNV, Sociale Alliantie) en Annemieke Nijhof (Springtij, Duurzaam Door, Deltares) o.l.v. Jonneke Stans (EMMA).

 
Dit gesprek volgen? Het wordt uitgezonden op Youtube en daar kun je ook meepraten (chat). Binnenkort volgt de Youtube-link (aanmelden niet nodig).