nieuws

DRIFT doet mee: Dierenbescherming lanceert deltaplan voor duurzame veehouderij

28 mei, 2020

 
In 2019 benaderde De Dierenbescherming DRIFT om te helpen bij een transitie-agenda voor een diervriendelijke en duurzame veehouderij. Dit Deltaplan Veehouderij is er nu – voor dier, burger, en boer!
 
De noodzaak tot verduurzaming in de veehouderij is groot en dat gaat om meer dan diervriendelijkheid. Ook de positie van de boer, het milieu, en de gezondheid van de consument staan onder druk. Burgers, boeren, supermarkten en overheden moeten een fundamentele discussie voeren over de toekomst van de veehouderij.
 
De Dierenbescherming werkte al langer aan een deltaplan, maar was nog op zoek naar een goede manier om de toekomstvisie vorm te geven. Vanuit onze expertise op het gebied van transitie-management konden we ze hier goed bij helpen. In twee sessies gingen DRIFTers Sophie Buchel en Sem Oxenaar met het team van de Dierenbescherming aan de slag met het verder uitwerken van de visie en vier transitiepaden.
 
Met het Deltaplan Veehouderij presenteert de Dierenbescherming nu een inspirerende én verbindende visie op een diervriendelijke veehouderij. Een diergerichte en integraal duurzame veehouderij bereiken we alleen samen met alle partijen. Er is actie nodig op vier transitiepaden, dus het plan biedt concrete actiepunten voor iedereen: van boer tot consument, en van overheid tot supermarkt.
 
We zijn heel benieuwd hoe het plan ontvangen wordt door de sector en overheid en zijn blij dat we eraan hebben kunnen bijdragen.
 
Meer weten?
Bekijk hier het deltaplan.