nieuws

Doe mee aan de positieve financiële transitie op 28 januari

12 januari, 2021

 
Duurzame economische ontwikkeling – ondanks drie decennia aan inspanningen heeft deze strategie gefaald de klimaat- en biodiversiteitscrisis een halt toe te roepen. Kan het anders? In het onlangs verschenen “Finance in Transition” pleiten Derk Loorbach, Dirk Schoenmaker en Willem Schramade voor fundamentele verandering: van traditionele naar transitie-financiering.
 
Op 28 januari gooit DRIFT samen met de Rotterdam School of Management de Zoom-lijn open voor een gesprek hierover: een unieke kans de auteurs aan de tand te voelen over dit verhaal en samen met andere veranderaars in de financiële wereld na te denken over hoe we met deze transitie aan de slag kunnen. Doe je mee?
 

 
In ‘Finance in Transition’ beschrijven Derk, Dirk en Willem de onduurzame geschiedenis van het dominante financiële systeem, tonen ze de barsten in het stelsel, en pleiten zij voor fundamentele verandering.
 
Maar de auteurs zijn niet van plan om het bij een boek en een pleidooi te laten. In het laatste hoofdstuk bieden ze veranderingsgezinden in de financiële wereld concrete stappen om nu die gewenste transitie zelf en met elkaar in gang te zetten.
 
In deze webinar maak je kennis met de mensen, organisaties en theoriën achter het boek, is er ruimte voor vragen en discussie, en bespreken deelnemers onderling en plenair hoe we concreet aan de slag kunnen met de transitie naar een positieve financiële toekomst.
 
We nodigen alle bankiers, investeerders, fondsenmedewerkers, toezichthouders, en andere financiële (dwars)denkers die we kennen uit voor deze interactieve webinar over financiering in transitie – op donderdag 28 januari van 11:00-12:30
 
De webinar is gratis en voor iedereen toegankelijk, maar je moet je wel inschrijven. We hosten de webinar via Zoom. Let op: deze webinar kun je alleen bijwonen met het Zoom-programma op je computer, de Zoom-app op je telefoon, of door in te bellen, en niet via Zoom in je browser!
 
>>> Schrijf je hier in <<<
 
Voorlopig programma

  • 11:00-11:10 / Welkom & virtuele koffiemachine
  • 11:10-11:25 / Presentatie “Van Bretton-Woods naar door de bomen het bos niet zien” over het huidige financiële regime + reactie en vragen
  • 11:25-11:40 / Presentatie: “How I learned to stop worrying and love destabilization” over transformatieve innovatie, en toekomstscenario’s + reactie en vragen
  • PAUZE
  • 11:45-12:00 / Presentatie: “A Positive Financial Future: hoe dan?” over nature-positive economy, gidsprincipes en transitie-dynamiek + reactie en vragen
  • 12:00 – 12:15 / Break-outgesprekken deelnemers
  • 12:15 – 12:30 / panel- & groepsdiscussie en afsluiting