Course

Masterclass (NL) Transitie Management

12 sep, 2018 - 30 jan, 2019

 
Onze langstlopende en populaire Masterclass Transition Management biedt deelnemers een stevige basis in de theorie en praktijk van transitiemanagement. Deze Masterclass, die in samenwerking met Erasmus Academie is ontwikkeld en wordt georganiseerd, combineert lezingen van vooraanstaande transitiewetenschappers en praktijkprofessionals met actiegericht leren door de ontwikkeling van persoonlijke transitie-cases, werksessies en discussies. Deze Masterclass wordt sinds 2014 twee keer per jaar georganiseerd. De eerstvolgende editie start op 12 September 2018.
 
De Masterclass Transitiemanagement – herfst 2018 zit helaas vol! Wil je op de hoogte blijven van nieuwe edities of meer informatie en advies over andere masterclasses? Neem dan contact op met onze coördinator Marijke de Pous.
 
Meerdere grote maatschappelijke systemen maken momenteel een historische kanteling: het oude voldoet niet meer. Het moet anders, duurzamer. Denk aan de ontwikkelingen in geldsystemen, energie, gezond­heidszorg en ruimtelijke ordening. In de concrete dagelijkse praktijk van jouw organisatie dien je op dit soort complexe veranderingsprocessen te kunnen reageren.
 
Deze masterclass slaat een brug tussen grootschalige veranderingsprocessen en de rol die jij binnen je organisatie of eigen praktijk hierin kan spelen. Met transitiemanagement leer je richting te geven aan het verduurzamen van maatschappelijke systemen: sectoren, gebieden en de rol van organisaties, zowel intern als in samen­spel met de bredere context.
 

Waarschuwing: ondermijnt vastgeroeste zekerheden, ingesleten routines en gebaande paden. Ongeschikt voor wie wil doorgaan op de oude voet. Warm aanbevolen voor wie slim en actief wil bijdragen aan de duurzame transitie waar onze planeet naar snakt.‘ Herman–Jan Stroes, organisatiepsycholoog en transystor.

Opzet en inhoud
Deze masterclass bestaat uit vijftien modules verspreid over acht dagen en een terugkomdag. Door een combinatie van inhoud en proces (denken en doen) leer je hoe je structurele transforma­tieprocessen begeleidt voor een duurzame toekomst.
 
De volgende cruciale activiteiten komen hierbij aan bod:
 

  • het maken van een systeemanalyse;
  • het creëren van een transitiearena;
  • de rol van visieontwikkeling;
  • het creëren van nieuwe agenda’s en coalities;
  • het doen van transitie-experimenten;
  • evaluatie en monitoring van het transitieproces.

 
Meer informatie
De Masterclass Transitiemanagement – herfst 2018 zit helaas vol! Wil je op de hoogte blijven van nieuwe edities of meer informatie en advies over andere masterclasses? Neem dan contact op met onze coördinator Marijke de Pous.