Course

Health Transformation Community

20 jan, 2022 - 30 jun, 2022

 
Shift happens. In dit community-traject vergroot je jouw kennis, vaardigheden en gereedschapskist en word je een expert in transformatie van de zorg.
 
(De deelnemers voor de editie 2022 zijn al geselecteerd, en inschrijven is niet meer mogelijk. Je kunt je wel onderaan deze pagina inschrijven voor een nieuwsbrief met updates over een volgende editie.) 
 
De Health Transformation School is inhoudelijk opgebouwd uit 3 thema’s, deze vormen de basis van de opleiding: Transformatie, Netwerksamenwerking en Persoonlijk leiderschap. In een periode van 6 maanden belichten we die thema’s vanuit 3 fases:

  • Opstart en doorstart
  • Afscheid van het huidige en opstarten van het nieuwe
  • Het nieuwe normaal laten doorgroeien

 

“Het is onze missie om voor de transformatie van zorg naar gezondheid van ‘hoe dan?’ vragen te gaan naar ‘zo dus!’ ervaringen en antwoorden.”

 
Een unieke formule voor transformatie
We hebben maximaal 50 mensen in deze eerste landelijk HTS bij elkaar, met daarachter 50 netwerken. Door de individuen aan elkaar te verbinden in een intensief traject verbinden we ook de netwerken aan elkaar. De kennis en kunde en ervaring die daarbinnen huist ontsluiten aan elkaar, op zo’n manier dat we je als deelnemer niet alleen voor een zes maandelijks traject aan elkaar verbinden maar zodat er een relatie ontstaat die langer standhoudt. Het ultieme doel is om een lerende gemeenschap te creëren die elkaars kennis en expertise deelt en gebruikt.”
 
Word onderdeel van dit netwerk
Met deelname word je onderdeel van een krachtig netwerk van gelijkgestemden en experts waardoor je sneller aan de juiste tafel komt. Je leert op een andere manier dan je in een MBA of Masteropleiding zou doen, veel meer actiegericht, van elkaar naast experts en toepasbaar in jouw dagelijkse praktijk. Je krijgt niet alleen door het programma meer kennis over transformatie en samenwerking, je breidt jouw handelingsrepertoire en rugzak met tools ook uit door het intensieve contact met de andere deelnemers en coaches.
 
Community voor wie?
Het volledige 6-maandentraject is bestemd voor coördinatoren en regisseurs van regionale netwerken. Het is bedoeld voor mensen die gewend zijn te werken als ‘facilitator’, die vanuit het proces in combinatie met de inhoud de komende jaren mee willen werken aan de transformatie. We verwachten dat je kennis meeneemt, dus vragen al een aantal jaar ervaring.” Er worden per keer maximaal 50 deelnemers geselecteerd.
 
Wat, waar & hoe?
De 50 deelnemers voor de Health Transformation Community 2022 zijn al geselecteerd en inschrijven is niet meer mogelijk. Je kunt je wel je onderaan deze pagina inschrijven voor een nieuwsbrief met updates over een volgende editie. Kosten voor de deelnemers waren slechts 750 euro ex btw. 
 
Deze community wordt mede mogelijk gemaakt door een groot aantal partners, waaronder het Ministerie van VWS, Health Hub Utrecht, Hanzehogeschool Groningen en DRIFT.