DRIFT kan jou en jouw organisatie ondersteunen met advies en strategische interventies. Vind jij het ook tijd om je rol in transities beter te begrijpen en te gaan werken aan duurzame en rechtvaardige alternatieven op de status quo? Wij helpen je verder!
 
Het zit in ons systeem om de maatschappij duurzamer en rechtvaardiger in te richten. Daarvoor werken we samen met allerlei soorten organisaties die worstelen met complexe problemen in hun domein of sector.
 
Of het nou gaat om de druk op de zorg, de rol van landbouw in biodiversiteit of de grote potentie van decentrale duurzame energie – wij loodsen je door zulke transitiedynamiek heen, inclusief alle schokken en kansen die daarbij komen kijken. Neem contact met ons op!
 

 
Onze aanpak
Ons werk bestaat uit analyse en co-creatie met bedrijven, overheden en andere organisaties. Zo komen we samen tot uitkomsten die direct in de praktijk kunnen worden gebracht en transities versnellen. Onze aanpak is zowel wetenschappelijk als praktisch: DRIFT bestaat uit actie-onderzoekers met parate kennis van transitie-management, transitiewetenschap en aanverwante vakgebieden, en heel veel praktijkervaring.
 
Het maakt niet uit of je vraag strategisch, tactisch of operationeel van aard is. En ook niet of je liever online, op locatie of blended te werk gaat. We werken altijd nauw samen met onze klanten bij het ontwerp van onze projecten en kiezen de transitie-tools en aanpak die het best bij de situatie past.  
 
Hoe we dat doen? Dit bieden wij concreet:

  • Strategisch transitie-advies: staat van transitie; visie-workshop; systeem- & actor-analyse; rollen in transities; omgaan met complexiteit;
  • Transitie-arenas: co-creatie; faciliteren van ‘deep dialogue’; gedeelde transitie-agenda; coalitievorming; innovatie-networken;
  • Eerste hulp bij transities: mentoring; onderwijs op maat; faciliteren van co-creatie; vraaggedreven onderzoek; praktisch advies;

 

Wat DRIFT al deed

Op deze pagina’s vind je voorbeelden van ons eerdere consultancy-werk in verschillende domeinen: circulair, energie, rechtvaardigheid & inclusie, mobiliteit & transport, natuur & biodiversiteit, onderwijs, stedelijke & ruimtelijke ontwikkeling, voedsel & landbouw en welzijn & zorg.