Case

Voedsel en landbouw

 
Het voedsel- en landbouwsysteem staat onder grote druk, dat valt niet meer te ontkennen. Decennia van schaalvergroting en efficiency hebben geleid tot hoge milieudruk, internationale afhankelijkheid en ongelijkheid qua toegang tot gezond voedsel zowel lokaal als wereldwijd.
 
Gelukkig zien we ook inspirerende, groeiende alternatieven voor gezond, duurzaam en toegankelijk voedsel. Denk hierbij aan voedselcoöperaties, retailers die lokaal eten toegankelijker maken, grondfondsen, etc. En bij gevestigde actoren zien we ook een verschuiving: verduurzaming van de landbouw is lang niet alleen maar iets voor de pioniers, de transitie is in versnelling!
 
Wil jouw organisatie zich ook inzetten om voedsel en landbouw eerlijk en toekomstbestendig te maken? Dan werkt DRIFT graag met je samen! We hebben veel ervaring met advies en begeleiding door de keten heen, o.a. voor agrariërs, overheden en financiers. Hieronder vind je daarvan enkele treffende voorbeelden.
 
Wil jij verder met het thema voedsel en landbouw? Zie dan de voorbeelden hieronder en neem contact op met Mara de Pater.