Case

Reflexief monitoren & evaluatie

 
Loop jij als transitiemaker ook constant tegen onverwachte obstakels en kansen op? En vind je het ook lastig om van te voren doelen en indicatoren vast te stellen? Wees gerust: dat ligt niet aan jou, dat hoort bij transities!
 

Reflexieve monitoring biedt een oplossing om ondanks deze uitdagingen verder te komen met fundamentele verandering. Het is een belangrijke transitietool waarmee jij en je organisatie  kunnen focussen op leren en bijsturen. Een tool die we al meermaals succesvol hebben toegepast, bijv. op de voedseltransitie in Zuid-Holland of bij Europese stadmakers die groene oplossingen plannen, bouwen en behouden.
Kun jij balanceren tussen flexibiliteit en duidelijkheid? Goed voor jezelf, je team en je stakeholders.
 
DRIFT kan je op drie manieren ondersteunen bij reflexief monitoren:

  • We kunnen jouw initiatief of programma monitoren en evalueren. Door een monitoringsprocedure op te zetten, het monitoringsproces te begeleiden en belangrijke lessen plus resultaten te verzamelen. Dit maakt jouw werk effectiever.
  • Daarnaast bieden wij ook ondersteuning bij het opzetten van een raamwerk en aanpak. Hiermee kun je zelf gaan monitoren en vastleggen… en direct je transitiestrategie aanpassen als dat voordelig of noodzakelijk blijkt.
  • Ten slotte bieden we opleidingen en onderwijs op maat waarmee je reflexiviteit leert inbouwen in jouw organisatie. In onze opleidingen kun je met collega’s aan de slag met eigen casussen. Dat combineren we met training over de theorie en praktijk van de methode, en begeleiding bij specifieke monitoringsactiviteiten.

 
Ben je benieuwd naar wat reflexieve monitoring kan betekenen voor jouw werk aan duurzaamheid en rechtvaardigheid? Neem dan contact op met PJ Beers.
 
Hieronder vind je enkele succesvolle projecten met reflexief monitoren uit het verleden en enkele belangrijke hulpmiddelen.