Eerste hulp bij transities
Soms heb je hele specifieke transitiehulp nodig. En timing is dan alles. Misschien heb je behoefte aan bijspijkersessies over de theorie, zit je met prangende vragen die je met een expert wilt bespreken, of zoek je iemand om onderzoek te doen naar een bepaalde kwestie. Hier kunnen wij je helpen, met eerste hulp bij transities, afgestemd op wat jij nodig hebt.
Foto: DRIFT spreekuur tijdens een Transition Academy terugkomdag, 2022.
Onder eerste hulp van DRIFT vallen deze vijf activiteiten:
Spreekuur: om de twee maanden organiseren we een laagdrempelig transitie-spreekuur, waarin je met je transitievraag bij ons terechtkunt.
Onderwijs op maat: wij bieden op maat gemaakte transformatieve leertrajecten aan, op locatie of online. Die doorloop je samen met je collega’s en/of mensen uit jouw netwerk.
Facilitateren van co-creatie: vaak zijn er binnen een organisatie of netwerk al genoeg ideeën en kennis om transities te versnellen, maar is er hulp nodig om die naar boven te halen en te vertalen in concrete acties. Wij bieden een fris perspectief en faciliteren graag een of meer sessies met je team.
Vraaggedreven onderzoek: je hebt al een richting en strategie voor jouw aandeel in fundamentele verandering, maar het ontbreekt je nog aan bepaalde data of specifieke kennis. Wij kunnen je dan helpen snelheid te behouden door het kwalitatief onderzoek onderzoek uit handen te nemen en de resultaten te bundelen in een presentatie of rapport.
Mentoring: wil je alleen of samen met een klein groepje aan de slag met een uitdaging of vraag? Wij kunnen structurele mentoring verzorgen (minimumduur 6 maanden). Dit bieden we vooral aan voor personen die al bekend zijn met de transitietheorie, bijvoorbeeld omdat ze DRIFT al kennen van eerdere projecten of opleidingen.
Kun jij wel wat eerste hulp bij transities gebruiken? Trek dan aan de bel bij Carien van der Have. Hieronder vind je daarnaast enkele voorbeelden van onze activiteiten op dit vlak.
Volg ons