agenda

Workshop Prosumer Businessmodellen voor de Energietransitie (Engels)

18 jun, 2019

Ons energiesysteem is in transitie. Hoe kunnen we deze transitie verder versnellen, en welke businessmodellen ontstaan bij lokale energie-initiatieven? We nodigen je graag uit om deze vragen te verkennen door een workshop over prosumer businessmodellen in de Impact Hub in Amsterdam.

Onderzoekers van de universiteit van Leeds verwelkomen deelnemers voor een workshop over de businessmodellen van energieprosumptie. Prosumenten produceren en consumeren elektriciteit. De huidige groei in energieprosumenten leidt tot de vraag: wat zijn de businessmodellen van deze initiatieven?

De onderzoekers hebben in het Prosumers in the energy union project (PROSEU) project meerdere businessmodellen in de UK en Duitsland geïdentificeerd. Voorbeelden daarvan zijn microgrids, lokale energiebedrijven, virtuele power plants, en meer. Deze workshop behandelt de vraag: hoe werken deze modellen, en welke businessmodellen ontstaan bij Nederlandse initiatieven?

Doel van de workshop
Deze workshop is bedoeld voor utiliteitsbedrijven, energie-initiatieven (zoals energie-coöperaties en lokale energie-initiatieven), beleidsmakers, ondernemers, NGOs in de energiesector en onderzoekers in het vakgebied. In deze workshop gaan we:

  • Kennismaken met state-of-the-art prosumer businessmodellen
  • De co-creatie van nieuwe businessmodellen onderzoeken
  • De barrières van prosumer businessmodellen doorgronden en leren hoe je deze kan overkomen

In de middag is er de mogelijkheid om aan te sluiten bij de lezing van Marjan Minnesma van Urgenda, en een netwerkborrel.

De workshop is deel van het PROSEU project. Dit project gaat over participatie in een gedecentraliseerd energiesysteem. Meer weten over PROSEU? Meer informatie vind je hier.

Aanmelden?

De workshop vindt plaats van 09.00 tot 13.00 uur, de lezing vindt plaats 14.00 tot 16.00 op 18 juni bij Impact Hub Amsterdam (Linnaeusstraat 2C). Er is gelegenheid om te lunchen en natuurlijk is er ruimte voor een gezellige borrel achteraf.

Aanmelden voor de workshop en/of lezing kan via dit formulier. De deadline om je aan te melden is 30 mei. Deelname is gratis, maar vol = vol.