agenda

Webinar: online vergaderen met Zoom

19 mrt, 2020

 
Hoe vergader je als je aan huis gebonden bent? Als kantoor met vele internationale banden en projecten zijn we bij DRIFT gewend om online samen te komen. In ons Zoom-webinar op donderdag 19 maart om 09.30 nemen we je mee in onze ervaringen. Zien we je online?
 
Heb je het webinar gemist of wil je terugkijken wat we hebben besproken? Hier vind je de slides!
 
Do you want to follow the webinar, but you don’t speak Dutch? We have scheduled an English version on Monday March 23, 09.00 a.m. Read more.
 
Voor de komende drie weken blijven we waar mogelijk thuis: om het corona-virus in te dammen, moeten we de maatregelen nauwgezet volgen. Het helpt daarbij om enig inzicht te krijgen in tools die online vergaderen of zelfs onderwijs mogelijk maken. Zo kun je fysiek contact tot het uiterste beperken en toch je werk zoveel mogelijk laten doorlopen.
 
Bij DRIFT zijn online vergaderingen een vast onderdeel van ons werk. In internationale projecten is het natuurlijk niet mogelijk om fysiek samen te komen, maar ook voor contacten dichterbij huis kunnen online meetings een hulpmiddel zijn om reisuren en uitstoot te beperken.  
 
Daarom gebruiken wij de online tool Zoom. Ook wij zijn nog steeds de mogelijkheden van Zoom  aan het verkennen, maar graag delen we onze ervaringen tot nu toe zodat ook jullie je werk online kunnen laten doorlopen!
 
In onze Zoom-zoom op donderdag 19 maart van 09.30 tot 10.30 bespreken we onder leiding van Sarah Rach, Roel van Raak en Giorgia Silvestri:
 

  • Wat Zoom is en hoe je het kunt gebruiken;
  • Hoe je Zoomt en wat je ermee kunt (van een meeting aanmaken tot aan schermdelen en break-out rooms maken);
  • Hoe je ervoor zorgt dat een online meeting doelmatig, leuk en interactief verloopt.

 
Zien we je online donderdag?
 
Do you want to follow the webinar, but you don’t speak Dutch? We have scheduled an English version on Monday March 23, 09.00 a.m. Read more.
 
Deelnemen
Je neemt deel door in te loggen via deze link; het is fijn als je je voorafgaand even aanmeldt via creemers@drift.eur.nl. Zorg dat je om 09.15 inlogt op Zoom zodat je zeker weet dat alles werkt! Het webinar duurt van 09.30 tot 10.30. Lukt het niet om in te loggen? Mail naar creemers@drift.eur.nl
 
Het is het handigst als je de app download (voor EUR-medewerkers: deze staat in de application catalog); de online versie van de tool werkt het beste in Google Chrome. Let op: in sommige browsers heb je een telefoonverbinding nodig om audio te kunnen gebruiken!