agenda

Transitie-spreekuur met Marieke Verhagen

23 okt, 2020

 
Zeg eens trAAAAAnsitie! Heb je een prangende vraag over transities, of kun je wel wat DRIFT-hulp gebruiken bij jouw initiatief, project of onderzoek? Schrijf je in voor ons transitie-spreekuur op vrijdag 23 oktober om het bespreken met Marieke Verhagen & Gijs Diercks.
 
Bij DRIFT werken we elke dag aan transities, door middel van onderzoek, trainingen en advies aan bedrijven en overheden. Maar niet elke persoon of organisatie kan daar altijd gebruik van maken: onze diensten kosten geld en tijd en passen niet bij elk organisatie-profiel.
 
Daarom is er om de zoveel tijd ons gratis transitie-spreekuur, waarin iedereen transitie-advies kan krijgen. Misschien ben je sociaal ondernemer of lid van een burgerinitiatief, en wil je weten hoe je zo kan bijdragen aan systeemverandering. Of wil je van binnenuit jouw organisatie bijdragen aan een duurzamere toekomst? Schrijf je dan in voor het transitie-spreekuur op 23 oktober, en drie kwartier lang denken Frank van Steenbergen & Nena Bode mee met jouw transitievraagstuk.
 
Inschrijven doe je zo
Via dit formulier meld je je aan voor het spreekuur op 23 oktober. We beantwoorden zowel Nederlands- als Engelstalige vragen. Zijn de timeslots al vergeven? Houd dan onze agenda, Facebook, Twitter, en LinkedIn in de gaten en schrijf je in voor onze nieuwsbrief: we plannen regelmatig nieuwe data waarop je met je transitievraagstuk terecht kunt!
 
En wat gebeurde er vorige keer?
Nena Bode en Carien van der Have spraken eerst met een masterstudent civiele techniek die op zoek was naar een passend theoretisch kader uit het transitiemanagement voor zijn onderzoek. Na wat doorvragen konden de DRIFTers Strategic Niche Management  en het multi-actor-perspectief aanbevelen.
 
Tweede in de digitale spreekkamer was een ondernemersduo  dat een sterke community wil bouwen die zich in wil zetten voor een transparante en eerlijke voedselketen.
 
Ten slotte was het de beurt aan de eigenaar van een platform voor sprekers. Met haar bespraken we businessmodellen, en hebben we het erover gehad hoe reflexief monitoren en een netwerkcanvas haar kunnen helpen bij verdere ontwikkelingen.