agenda

Transitie-spreekuur

13 mei, 2020

 
Heb je een vraag over transities? Wil je dat DRIFT meedenkt met jouw initiatief, project of onderzoek? Dat doen we graag! Op 13 mei en 26 juni openen we onze (digitale) deuren voor een transitie-spreekuur. Twee DRIFTers denken 30 minuten met je mee vanuit transitieperspectief, stellen kritische vragen, en helpen je op weg. Schrijf je snel in!
 
Bij DRIFT werken we elke dag aan transities. We bestuderen maatschappelijke systemen, geven les aan allerlei mensen over hoe systeemverandering plaatsvindt, en we brengen advies uit aan organisaties over hun rol in het versnellen en richting geven aan transities.
 
We weten echter ook dat niet iedereen die werkt aan een duurzamere, eerlijkere samenleving de mogelijkheid heeft om de expertise van DRIFT in te schakelen. Daarom willen we onze deuren openen voor een serie ‘transitiespreekuren’, waarin iedereen gratis transitie-advies van ons krijgt. Ben je bijvoorbeeld een sociaal ondernemer of lid van een burgerinitiatief, en wil je weten hoe jouw initiatief kan bijdragen aan systeemverandering? Of wil je van binnenuit jouw organisatie veranderen om meer bij te dragen aan duurzaamheid? Schrijf je dan in voor het transitie-spreekuur op 13 mei of 26 juni, en twee DRIFTers denken mee met jouw transitievraagstuk.
 
Inschrijven
Via dit formulier kun je je inschrijven voor de spreekuren op 13 mei of 16 juni (beiden voor zowel Nederlandstalige als Engelstalige geïnteresseerden). Zijn de timeslots al vergeven? Houd dan onze Facebook, Twitter, en LinkedIn in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief: we plannen zo snel mogelijk nieuwe data waarop je met je transitievraagstuk terecht kunt!
 
Over DRIFT
 
Wil je meer weten over ons werk – en meer zicht krijgen op wat we jou kunnen bieden? Lees hier meer over DRIFT en onze visie of bekijk onze onderzoeksprojecten, consultancycases en cursussen.
 
Voorbeelden 
Wat voor uitdagingen worden behandeld tijdens onze transitie-spreekuren? In maart hielden Giorgia Silvestri en Rachel Greer drie sessies om ondersteuning te bieden aan denkers en doeners die zich inzetten voor transformatieve verandering. Tijdens de eerste sessie luisterden ze naar inspirerende ideeën om een online programma te ontwikkelen voor de stedelijke transformatie van Rome – door belanghebbenden en besluitnemers van 14 verschillende sectoren met elkaar te doen samenwerken voor transitie. In de tweede sessie boden ze advies aan een PhD-student die zich bezig houdt met het analyseren van de transitiedynamiek van de watersector in Mexico-stad. In het derde gesprek werden kritische vragen, mogelijkheden en praktische eerste stappen uitgewisseld voor de creatie van een groene, innovatieve en inclusieve stad in Nederland.