agenda

Lezing: rekenmethodes en besluitvormingsprocessen van VvE’s

13 apr, 2018

Experimenteren betekent het voortdurend aanpassen van rekenmethodieken en inzichten. Op welke manier hangt het rekenen aan de businesscase voor verduurzaming samen met het proces van besluitvorming in de VvE? Welke factoren spelen nog meer een rol in het proces om te komen tot een collectief gedragen en integraal plan voor verduurzaming? In het derde college in de reeks Energietransitie als kans voor de bestaande stad gaan we op deze vragen in.

Het vorige college gaf inzicht in het Nul op de Meter (NOM) principe van Energiesprong. Corine Erades en Wouter van den Acker hebben de rekentools van Energiesprong gebruikt en doorontwikkeld bij de begeleiding van VvE’s die een eerste grote stap naar 0’ gaan maken op basis van de mogelijkheden voor financiering met de 15-jarige lening van het Nationaal Energiebespaarfonds.

Discussie
Wat willen bewoners? Veranderen bewoners van mening gedurende het proces? En hebben we invloed op hun mening? Heb je invloed op het vergroten van de actief betrokken groep VVE-leden?

College- en discussiereeks
Deze bijeenkomst maakt onderdeel uit van een reeks van 7 open toegankelijke bijeenkomsten verspreid over 2018, rondom het thema ‘Energietransitie als kans voor woningverbetering’. De reeks wordt georganiseerd door Metropoolregio Rotterdam-Den Haag en DRIFT’s Transition Academy. Iedere bijeenkomst zal een deskundige uit de praktijk een (deel)thema uitlichten. Aansluitend hieraan is er een lunch en mogelijkheid tot een verdiepende, gefaciliteerde discussie. Lees meer over de reeks.

Voor wie?
De transitieopgave binnen de bestaande bouw vraagt om samenwerking tussen veel verschillende partijen. Ben jij een stedenbouwkundige, architect, ambtenaar, ondernemer of beheerder die graag meedenkt over de effecten van de energietransitie op de gebouwde omgeving en jouw rol in deze maatschappelijke opgave? Meld je dan voor de reeks of voor afzonderlijke bijeenkomsten.

Aanmelden
Ben je geïnteresseerd in deelname? Meld je hier aan aan voor deze bijeenkomst of voor de gehele reeks. Voor vragen of opmerkingen kun je mailen naar coördinator Mimi Slauerhoff.