agenda

Online Co-creatie Borrel: Nederland na Corona 8

08 mei, 2020

 
Juist nu is het zaak om na te denken en ons uit te spreken over een samenleving en economie na corona. Op vrijdag 8 mei organiseren we daarom onze zevende online co-creatieborrel – ditmaal met het thema Mens na Corona. Praat je mee?
 
Wil je graag op de hoogte blijven van deze reeks gesprekken? Laat hier je gegevens achter.
 
Iedereen die wat kwijt wil, vragen of ideeën heeft of gewoon wil luisteren is welkom. We faciliteren dit vanuit DRIFT omdat we een platform en ruimte willen bieden om even te ontsnappen aan de korte termijn en de kans te creëren dat er nieuwe contacten, inzichten en acties ontstaan. Welke? Dat is aan jou en ons allen. Praat je mee?
 
Lees hier waarom we deze reeks gesprekken zijn gestart en lees hier meer over de achtergrond en aanleiding van ons achtste gesprek. 
 
Nederland na Corona: het achtste gesprek
Vanuit transitieperspectief is het tijd weer uit te ‘zoomen’: de vraag is niet meer hoe de corona-crisis duurzaamheidstransities beïnvloeden, maar hoe we alle transitiedynamiek die er al was en versterkt wordt door de crisis laten landen in de 1,5 meter samenleving. Wat zijn nu de grotere structuren, verbanden, instituties en principes die een echt duurzame economie maken? Hoe brengen we gewenste gedragsverandering op schaal zodat het nieuwe normaal vanzelfsprekend duurzaam is? Hoe wordt transformatieve macht gewoon macht en het regime? En hoe komen we met elkaar van een transitiegesprek terug naar de transities?
 
Daarover gaan we vrijdag 8 mei tussen 15.00 en 17.00 in gesprek. Verwacht weer een hoop interessante impulsen en verrassende gesprekspartners!   
 
Heb jij ideeën of thema’s die je tijdens deze sessie aan bod zou willen laten komen? Laat het weten via transitiegesprek@drift.eur.nl!
 
We starten met een opening en reflectie en praten we elkaar bij in de eerste deelsessies. Vervolgens gaan we plenair en in de deelsessies dieper in op het thema mens na corona.
 
Doe mee!
Praat je mee? Log vrijdag 8 mei om 15.00 in via deze link (aanmelden is niet nodig; het is wel handig iets eerder aanwezig te zijn zodat je zeker weet dat je audio en beeld werken)! Het gesprek duurt tot ongeveer 17.00 uur. Tip: Zoom werkte het beste via de desktop-app, die je makkelijk kunt downloaden via de website – maar dit is niet noodzakelijk. 
 
Lees hier waarom we deze reeks gesprekken zijn gestart, lees hier de vooruitblik naar het tweede gesprek, hier de vooruitblik naar het derde gesprek, hier de vooruitblik naar het vierde gesprek, hier de vooruitblik naar het vijfde gesprek, hier de vooruitblik naar het zesde gesprek en hier de vooruitblik naar het zevende gesprek. Denk je met ons mee over een samenleving na corona? Wil je graag op de hoogte blijven van deze reeks gesprekken? Laat hier je gegevens achter.