agenda

Online Co-creatie Borrel: Nederland na Corona 6

24 apr, 2020

 
Juist nu is het zaak om na te denken en ons uit te spreken over een samenleving en economie na corona. Op vrijdag 24 april organiseren we daarom onze zesde online co-creatieborrel – ditmaal met het thema Natuur na Corona. Praat je mee?
 
Wil je graag op de hoogte blijven van deze reeks gesprekken? Laat hier je gegevens achter.
 
Iedereen die wat kwijt wil, vragen of ideeën heeft of gewoon wil luisteren is welkom. We faciliteren dit vanuit DRIFT omdat we een platform en ruimte willen bieden om even te ontsnappen aan de korte termijn en de kans te creëren dat er nieuwe contacten, inzichten en acties ontstaan. Welke? Dat is aan jou en ons allen. Praat je mee?
 
Lees hier waarom we deze reeks gesprekken zijn gestart en lees hier meer over de achtergrond en aanleiding van ons zesde gesprek. 
 
Nederland na Corona: het zesde gesprek
In de komende gesprekken gaan we meer gericht in op relevante thema’s met een duiding van de actualiteit, om vervolgens open en inhoudelijk met wie er maar wil aansluiten in gesprek te gaan. In ons zesde gesprek focussen we ons op Natuur na Corona.
 
In deze crisistijd laait het debat over onze relatie met de natuur weer op. In de wetenschap, van postmodernisme tot de ecologie, wordt al een aantal decennia gereflecteerd op de mate waarin we maatschappelijk en individueel het onderscheid tussen mens en natuur maken. Zijn we nu zo vervreemd geraakt van de natuur dat we een virus als onnatuurlijk zien of gaan we zo slecht om met de natuur dat we de oorzaak zijn?
 
En hoeveel ruimte is er nu wel niet om mensen, bedrijven en beleidsmakers richting een nature positive economy te helpen? In het volgende transitiegesprek gaan we dat verkennen samen met gast-host en DRIFT-bekende Pepik Henneman (Meneer de Leeuw)! Welke vragen en ideeën leven er, wat kunnen we doen en met wie? Onderwerpen die zeker aan de orde komen zijn:

  • Biodiversiteit in de stad, nature based solutions
  • Bedrijven, biodiversiteit en de VN-conventie
  • Eten en de natuur

 
We starten met een opening en reflectie en praten we elkaar bij in de eerste deelsessies. Vervolgens gaan we plenair en in de deelsessies dieper in op het thema natuur na corona.
 
Wil jij op dit thema bijdragen aan ons transitiegesprek met een korte pitch of presentatie? We horen graag van je op transitiegesprek@drift.eur.nl.
 
Schrijf ondertussen ook alvast de datum in je agenda van ons online transitieforum op 8 mei!
 
Doe mee!
Praat je mee? Log vrijdag 24 april om 15.00 in via deze link (aanmelden is niet nodig; het is wel handig iets eerder aanwezig te zijn zodat je zeker weet dat je audio en beeld werken)! Het gesprek duurt tot ongeveer 17.00 uur. Tip: Zoom werkte het beste via de desktop-app, die je makkelijk kunt downloaden via de website – maar dit is niet noodzakelijk. 
 
Lees hier waarom we deze reeks gesprekken zijn gestart, lees hier de vooruitblik naar het tweede gesprek, hier de vooruitblik naar het derde gesprek, hier de vooruitblik naar het vierde gesprek en hier de vooruitblik naar het vijfde gesprek. Wil je graag op de hoogte blijven van deze reeks gesprekken? Laat hier je gegevens achter.