agenda

Online Co-creatie Borrel: Nederland na Corona 5

17 apr, 2020

 
Juist nu is het zaak om na te denken en ons uit te spreken over een samenleving en economie na corona. Op vrijdag 17 april organiseren we daarom onze vijfde online co-creatieborrel – ditmaal met het thema Geld na Corona. Praat je mee?
 
Wil je graag op de hoogte blijven van deze reeks gesprekken? Laat hier je gegevens achter.
 
Iedereen die wat kwijt wil, vragen of ideeën heeft of gewoon wil luisteren is welkom. We faciliteren dit vanuit DRIFT omdat we een platform en ruimte willen bieden om even te ontsnappen aan de korte termijn en de kans te creëren dat er nieuwe contacten, inzichten en acties ontstaan. Welke? Dat is aan jou en ons allen. Praat je mee?
 
Lees hier waarom we deze reeks gesprekken zijn gestart en lees hier meer over de achtergrond en aanleiding van ons vijfde gesprek. 
 
Nederland na Corona: het vijfde gesprek
In de komende gesprekken gaan we meer gericht in op relevante thema’s met een duiding van de actualiteit, om vervolgens open en inhoudelijk met wie er maar wil aansluiten in gesprek te gaan. In ons vijfde gesprek focussen we ons op Geld na Corona: wat gebeurt er in deze huidige transitiecontext en wat zou dit kunnen betekenen voor het transitiepad dat zich gaat ontvouwen. Gaan we een versnelde toename zien van alternatieve geldsystemen, en een sociale en lokale economie gebaseerd op solidariteit? Of juist meer protectionisme en fragmentatie? Gaan we op structuurniveau de omslag zien naar eerlijkere belastingen, sociale herzieningen als basisinkomen en het institutionaliseren van eerlijke prijzen? Of slaan we juist het pad in van verdere schuldencreatie, herstel van topsectoren en verder uitdijing van huidige financiële systeem?

 
We starten met een opening en reflectie en praten we elkaar bij in de eerste deelsessies. Vervolgens gaan we plenair dieper in op het thema geld na corona met pitches van experts. In de daaropvolgende deelsessies duiken we dieper in verschillende relevante thema’s rondom geld. 
 
Wil jij als expert op dit thema bijdragen aan ons transitiegesprek met een korte pitch of presentatie? We horen graag van je op transitiegesprek@drift.eur.nl.
 
Schrijf ondertussen ook alvast de datum van ons online transitieforum op 8 mei!
 
Doe mee!
Praat je mee? Log vrijdag 17 april om 15.00 in via deze link (aanmelden is niet nodig; het is wel handig iets eerder aanwezig te zijn zodat je zeker weet dat je audio en beeld werken)! Het gesprek duurt tot ongeveer 17.00 uur. Tip: Zoom werkte het beste via de desktop-app, die je makkelijk kunt downloaden via de website – maar dit is niet noodzakelijk. 
 
Wil je meer lezen over de achtergrond van dit gesprek? Lees hier waarom we deze reeks gesprekken zijn gestart, lees hier de vooruitblik naar het tweede gesprek, hier de vooruitblik naar het derde gesprek en hier de vooruitblik naar het vierde gesprek. En wil je graag op de hoogte blijven van deze reeks gesprekken? Laat hier je gegevens achter.