agenda

De Transitie Motor 16: De laatste motor vóór de zomer

03 jul, 2020

 
In onze laatste co-creatie-sessie vóór de zomer staan de spin-offs van de afgelopen maanden in de spotlight en we blikken vooruit op de Transitie Motor na de zomer.
 
Doe mee!
Log vrijdag 3 juli om 15.00 in via deze link (aanmelden is niet nodig; wel handig er iets eerder te zijn om te checken of je audio en beeld werken)!
 
Over het zestiende gesprek
Hoe ben jij geraakt door de transitiegesprekken? Hoe zorg je dan dat de dingen die je doet tijdens en na deze zomer in de kijker komen te staan? En versterken wat er al is?
 
Aanstaande vrijdag brengen we wederom ‘Verbinden en podium bieden’ in de praktijk, ditmaal heel letterlijk. We richten de schijnwerper op initiatieven die de afgelopen drie maanden vanuit de transitiegesprekken zijn ontstaan of versterkt. De insteken en schaalniveaus zijn divers: we horen over een regio, een stad, een gemeente, een nationale politieke partij en de (vakantie)straten van Rotterdam.
 
We praten ook over overkoepelende concepten die essentieel zijn voor de omslag naar een mooiere, duurzamere en rechtvaardigere maatschappij zoals ‘verbinding’, ‘waarden’ en ‘systeemdynamiek’. We zoeken de verbindingen en overeenkomsten tussen ogenschijnlijke ‘aparte’ acties en insteken.
 
Uiteraard is er naast al deze korte presentaties ruimte voor alle anderen die vanuit de transitiegesprekken activiteiten hebben opgezet of nieuwe verbindingen hebben gemaakt; zowel binnen als buiten break-out ruimtes. We geven en ontvangen: van praktische tips tot mogelijkheden om je persoonlijk te verbinden. En coach Cor helpt ons om fit en actief te blijven tijdens deze sessie
 
Dus als de transitiegesprekken jou ook hebben geïnspireerd, kom dan vrijdag en deel wat je raakte, waar dat toe leidde en welk vervolg het krijgt. Ook als je nog niet eerder bent geweest maar en wel inspiratieboost kan gebruiken voordat de zomer op de stoep staat: wees welkom!
 
… maar wat hebben we besproken tijdens het vorige gesprek?
Bekijk hieronder de samenvatting van de deelnemers:
 

 
Ben je erbij?
Doe je mee? En als je nou een nieuw contact hebt opgedaan tijdens de transitiegesprekken, nodig die dan ook specifiek nog even uit voor aankomende vrijdag. Leuk!
 

  • Log vrijdag 3 juli om 15.00 in via deze link (aanmelden is niet nodig)
  • Het gesprek duurt tot ongeveer 17.00 uur.
  • Tip: Zoom werkte het beste via de desktop-app, download die hier.
  • Tijdens het gesprek chatten we in Slack: maak voorafgaand aan het gesprek een account aan via deze link. En zorg dat je bent ingelogd voordat het gesprek start.
  • Wil je graag op de hoogte blijven van deze reeks gesprekken? Stuur een email met je naam naar wij@detransitiemotor.nl met als onderwerp: “Akkoord”.

Namens het coördinatieteam Transitie Motor:
Jelleke de Nooy van Tol, Sjoerd Kluiving, Marieke Verhagen en Esther van Eijk